"Kahramanmaraş'ta polisi şehit eden zanlı nasıl öldü?"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kahramanmaraş'ta ateş açtığı polis memurunun şehit olmasına neden olan zanlının gözaltındayken nasıl yaşamını yitirdiğini sordu. 

GÜNDEM 09.12.2020, 13:10
"Kahramanmaraş'ta polisi şehit eden zanlı nasıl öldü?"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 2021 yılına ilişkin gerçekleştirilen bütçe görüşmeleri sırasında söz aldı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, Türkiye'de yaşam hakkının ihlâl edildiğini söyledi.

"Yaşam hakkı ihlâlleri konusunda sessiz kalındı"

Tanrıkulu, Kahramanmaraş'ta bir operasyon sırasında ateş açılarak şehit edilen polis memuru Barış Göl'ün katil zanlısına değindi.

Türkiye'de yaşam hakkı ihlâlleri konusunda her zaman sessiz kalındığını öne süren Tanrıkulu, öncelikle şehit edilen polis memuru Barış Göl'ün ailesine ve emniyet camiasına başsağlığı dileklerini iletti. 

"Soruşturma başlatılmalı"

Tanrıkulu, Kahramanmaraş'ta bir cinayet zanlısına yönelik operasyon sırasında bir polis memurunun nasıl şehit olabildiğini sordu. Söz konusu operasyonun yanlış planlandığını belirten Tanrıkulu, polis memurlarının hayatlarının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü hakkında neden tahkikat başlatılmadığını soran Tanrıkulu, bir polis memurunun yanlış planlanan bir operasyon nedeniyle şehit olduğunu, bu nedenle soruşturma başlatılması gerektiğini ifade etti. 

"Nasıl hayatını kaybetti?"

Tanrıkulu, Barış Göl'ü şehit eden ve ardından gözaltına alınan zanlının arabada işkence gördüğünü öne sürerek, söz konusu zanlının gözaltındayken nasıl hayatını kaybettiğini de sordu.

"Katilin ölmesi mi gerekiyor?" diye soran Tanrıkulu, konuya ilişkin açıklama beklediğini söyledi. 

Ne olmuştu?

22 yaşındaki M.K. Antalya'da işlenmiş bir cinayet sebebiyle aranıyordu. Söz konusu şahsın eşkâline uyan birinin, 3 Aralık Perşembe günü Kahramanmaraş'ta bulunan İsmetpaşa Mahallesi'nde olduğu tespit edilmişti. 

Bunun üzerine M.K.'nin Milli Egemenlik Caddesi civarında yer alan bir otelde kaldığı saptanmış, buraya hızlı bir şekilde güvenlik güçleri gönderilmişti. 

Söz konusu otele polis ekipleri tarafından operasyon düzenlenmiş, M.K. ise operasyon sırasında polis memurlarının üstüne ateş açmıştı. Barış Göl isimli polis memuru şehit olmuş, diğer polis memuru ise yaralanmıştı.

M.K.'nin otelden koşarak uzaklaştığı görülmüş, zanlı Oduncular Sitesi'nde yer alan ve av malzemelerinin satıldığı bir dükkânda mermi satın aldığı sırada güvenlik güçleri tarafından yaralı olarak yakalanmıştı.

Gözaltına alınan M.K.'nin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenilmişti. 

Yorumlar (0)