Japon astronot 400 km yukarıdan Ay’ın doğuşunu fotoğrafladı

Japon astronot Soichi Noguchi, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Ay’ın doğuşunu kaydederek şahsi Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.12.2020, 13:17
Japon astronot 400 km yukarıdan Ay’ın doğuşunu fotoğrafladı

Bilim insanları ve astronotlarca ISS’de senelerdir çeşitli deney ve araştırmalar sürüyor. Bununla birlikte burası, uzaydan fotoğraf çekmek için de eşsiz bir yer.

Şu anda Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan Expedition 64 mürettebatının bir üyesi Japon astronot Soichi Noguchi, 16 Kasım tarihinde bu zamana dek istasyondan harika fotoğraflar çekerek insanlarla paylaşıyor.

Ay’ın doğuşu fotoğraflandı

Nouchi geçtiğimiz günlerde yeni paylaşımlar yaptı ve Dünya’dan yaklaşık olarak 400 kilometre yukarıdan Ay’ın doğuşunu fotoğraflamayı başarabildi.

Çekilen fotoğraflar 2010 senesinde uzay istasyonuna dahil olan yedi penceresi bulunan gözlemevi olan Cupola modülünün içinden çekildi.

Pek çok astronot, Dünya’daki çarpıcı manzaralara hayranlık içerisinde bakmak amacıyla Avrupa Uzay Ajansı tarafından inşa edilen Cupola modülüne sık sık gidiyor.

İstasyonda yüksek çözünürlük sağlayan bir fotoğraf makinesiyle lensler ve ekipmanlar hazır halde bulunuyor.

Ayrıca istasyonda 4K kayıt özelliği olan bir kamera da bulunuyor. Bu kamera, Dünya’da yaşanan felaketlerin ardından hasarları görüntüleyerek, buz kütlelerinin hareketlerini izlemek amaçlı kullanılıyor.

İşte Japon astronot Soichi Noguchi’nin çektiği Ay fotoğrafları…

Yorumlar (0)