Kadir Şeker davasında yeni gelişme: Tahliye mi olacak?

Konya’da 12,5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve cezası Yargıtay tarafından bozulan Kadir Şeker, hakkındaki dosya Konya'ya yollandı. 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı yeniden inceleyip karar verecek.

GÜNDEM 15.06.2022, 16:51 16.06.2022, 09:18
Kadir Şeker davasında yeni gelişme: Tahliye mi olacak?

Kadir Şeker hakkındaki cezayı bozan Yargıtay, dosyayı Konya'ya gönderdi. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosyayı inceleyip kabul edeceği ve bu süreçte Şeker’in tahliye edilip, edilmeyeceğine karar vereceği öğrenildi. Bunun yanı sıra Ağır Ceza Mahkemesi duruşma tarihini de netleştirecek.

Ne olmuştu?

Kadir Şeker, 5 Şubat 2020 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki parkta işittiği tartışma sesleri üzerine bir kadına şiddet uygulandığını düşünmüş ve çifti ayırmaya kalkışmıştı.

Kadir Şeker yardım etmek istediği esnada Özgür Duran'ın fiziki ve sözlü müdahalesiyle karşı karşıya kalmıştı. Şeker ile arasında ortaya çıkan boğuşmada aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Duran, hastanede yaşamını yitirmişti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan Şeker'e, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verilmişti. Şeker'in cezasına haksız tahrik sebebiyle 15 yıla, iyi hal indirimiyle de 12 sene 6 aya kadar düşürülmüştü.

“En kısa sürede tahliye edilecek”

Kadir Şeker'in avukatlarından Emrah Daylan, ''Yargıtay, kararında, tahrik indiriminin en üst sınırdan yapılmasını gerektiğini söyledi. Bu şekilde cezası 10 yıla kadar indirilecek ve buna cezaevinde bulunduğu süreyi de katarsak tahliye olması yönünde karar verilebilir. Kadir, en kısa süre içerisinde tahliye edilecek'' şeklinde ifade etmişti.

Yargıtay’dan döndü

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Kadir Şeker'e verilen hapis cezasının temyize gönderilmesiyle ilgili incelemesini gerçekleştirdi.

Kararda, Türk Ceza Kanunu'nun 29. maddesi uyarınca yapılan uygulama esnasında tahrikin yoğunluğu ve derecesi de göz önüne alınarak azami hadde yakın bir indirimle cezanın verildiğini, 12 sene 6 ay hapis cezasına karar verilen Şeker hakkında daha fazla indirim yapılması gerekçesiyle bozulmasına karar verildiği açıkladı.

Yorumlar (0)