İkinci Kadir Şeker davasında ilk duruşma: "Bana yalan söylediler"

Eskişehir’de kavga ettiği kızını ve eşini bıçaklayan Afganistanlı Abdulkadir A.’nın bıçakla yaralandığı olaya ilişkin davanın ilk duruşması görüldü. Kavgayı ayırmaya çalışırken Afgan sanığı bıçakladığı iddia edilen Tolga D., “Şahsı başka bir şekilde etkisiz hale getirme durumumuz yoktu. Şahsın kaçmasını önleyip polis ekiplerine teslim etmek istedik” sözlerini kullandı.

GÜNDEM 18.05.2022, 16:31
İkinci Kadir Şeker davasında ilk duruşma: "Bana yalan söylediler"

Eskişehir’de kavga ettiği kızını ve eşini bıçaklayan Afganistanlı Abdulkadir A.’nın bıçakla yaralandığı olaya ilişkin davanın ilk duruşması görüldü. Tutuklu sanık Abdulkadir A. ile tutuksuz sanıklar Hüseyin Ş., Şükrü T. ve Tolga D., Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasında salonda hazır bulundu. Müştekiler Nasım Gol A. ve Shahnaz N. ise duruşmaya katılmadı.

"Kavgayı ayırmaya çalışırken Afgan şahsı bıçakladı" iddiası

Kavgayı ayırmaya çalışırken Afgan sanığı bıçakladığı iddia edilen Tolga D., mahkemedeki savunmasında “Bizim başka şekilde şahsı etkisiz hale getirme şansımız yoktu. Şahsın kaçmasını engelleyip polise teslim etmek istedik” dedi.

Afgan sanığa 22 seneye kadar hapis istemi

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığın tarafından tutuklu sanık Abdulkadir A. ve Tolga D. ile ilgili hazırlanan iddianame 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Söz konusu iddianamede sanık Abdulkadir A. ile ilgili kızı Nasım Gol A'yı ve kavga sırasında kendisini engellemek için uğraşan Hüseyin Ş.'yi kasten bıçakla yaralamaktan 8 aydan 2 seneye kadar, eşi Shahnaz N'ye karşı ‘kasten öldürmeye teşebbüs' suçu dolayısıyla 13 yıldan 20 yıla kadar hapis talep edildi. Kavgayı ayırmaya çalışırken Abdulkadir A.'yı bıçakladığı öne sürülen Tolga D. ile ilgili ‘kasten yaralama' suçu dolayısıyla 4 yıl hapis cezası istendi.

Tutuklu sanık Abdulkadir A. ile birlikte tutuksuz sanıklar Hüseyin Ş., Şükrü T. ve Tolga D., Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasında salonda hazır bulundu. Müştekiler Nasım Gol A. ve Shahnaz N. ise bugün yapılan duruşmaya katılmadı.

“Şahsı başka şekilde etkisiz hale getirme durumumuz yoktu”

Mahkemede savunma veren Tolga D., arkadaşlarıyla birlikte olduğu esnada gördüğü kavgayı farklı biçimde ayıramayacaklarını belirtti ve şunları söyledi:

“Tramvayla evime dönüyordum. Ali, Şükrü ve Hüseyin beni durakta bekliyorlardı. Bir araya gelip birlikte yürürken arka taraftan kadın çığlık sesleri gelmeye başladı. Dönüp baktığımızda ise bir adamın, iki kadını bıçakladığını fark ettik. Hüseyin o bölgeye doğru koşmaya başladı ve hemen orada adama tekme attı. İkisi boğuşurlarken Hüseyin, şahsın elinde bulunan bıçak yüzünden ayağından yaralandı. Ben de gidip kavgayı ayırmaya çalıştım. Şahıs, daha sonra bıçağı bana doğru savurmaya başladı ve bıçak montumu yırttı ancak yaralanmadım. Ardından yanımdaki bıçağı çıkarttım ve bir defa savurdum. Şahsın vücuduna temas edip etmediğini o an fark etmedim. Arkadaşım Hüseyin o an yerdeydi. Hüseyin, olayların başında ona tekme atmıştı. Onun haricinde benden başka şahsa vuran kimse olmadı. Bizim o şahsı başka şekilde etkisiz hale getirmek gibi bir durumumuz yoktu. Ben bıçak savurunca Abdulkadir de hemen kaçmaya başladı. Biz 20-30 metre kadar onu takip ettik, çünkü saldırdığı kadınların ikisi de bölgede yaralıydı. Şahsın kaçmasına engel olup polis ekiplerine teslim etmek istedik. Şahsın elinde bir bıçak vardı ve daha sonra onu bir markete saklanırken gördük. Biz markete girmedik. Hemen 112 Sağlık ve polis ekiplerine ihbar ettim. Benim, Abdulkadir'i yaralamak veya öldürmek gibi bir kastım kesinlikle yoktu” 

"Eşimi ve kızımı bıçakladığımı kabul ediyorum"

Savunması sırasında yaşananları anlatan Abdulkadir A., kızını ve eşini bıçakladığını mahkemede itiraf ederek, “Kızım ve eşim bazı meselelerde bana yalan söylediler. Dışarıya daha az çıkmalarını istiyordum ancak onlar beni dinlemiyorlardı. Bu nedenle aramızda tartışma çıktı. Shahnaz'a tartışma esnasında bir defa bıçakla vurdum. Öldürmek gibi bir niyetim asla yoktu. Kızım da o sırada eşimin yanındaydı, ona da olay anında bıçakla vurmuş bulundum. 4 kişi de daha sonra gelip bana saldırmaya başladı. Birisi beni bıçakladı. 4 kişi bir yandan, 4 kişi diğer yandan saldırdı. Net olarak hatırlamıyorum. Saldırının ardından yere düştüm, daha sonra ise olay yerinden uzaklaşarak bir markete gizlendim. Eşimi ve kızımı bıçakladığımı kabul ediyorum ancak Hüseyin'i bıçakladığımı kesinlikle kabul etmiyorum” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)