İkinci Kadir Şeker olayında iddianame kabul edildi

Eskişehir’de sokakta tartıştığı kızını bıçaklayan Afganistan uyruklu Abdulkadir A. ile kavgayı ayırmaya çabalarken çıkan arbede sırasında şüpheliyi bıçakla yaralayan Tolga Daşkıran için hazırlanan iddianame kabul edildi. Hazırlanan iddianamede Tolga Daşkıran için 4 seneye kadar, Afganistan uyruklu şüpheli hakkında ise 22 seneye kadar hapis cezası istendi.

GÜNDEM 14.04.2022, 14:55
İkinci Kadir Şeker olayında iddianame kabul edildi

Eskişehir’de kızını ve eşini sokak ortasında bıçaklayan 62 yaşındaki Afgan Abdulkadir Ahmadi ve onu engellemeye çabalarken sırtından bıçakla yaraladığından 3 gün tutuklu kalmasının ardından tahliye edilen 19 yaşındaki Tolga Daşkıran hakkındaki soruşturma bitirildi.

İddianamede tutuklu sanık Ahmedi hakkında kasten eşini öldürmeye teşebbüs ile kasten yaralama suçlarıyla 22 seneye kadar hapsi istenirken, kadını kocasının elinden alan Tolga Daşkıran’a ise yaralamadan 4 seneye kadar hapis cezası istendi.

Eskişehir Odunpazarı Emek Mahallesi Ertaş Caddesi’nde 5 Şubat tarihinde Afganistan uyruklu olan Abdulkadir Ahmadi, sokak ortasında kızı Nasimgül Ahmadi ve Shannaz Nazari’yi bıçakla yaraladı. Bu esnada caddedeki Tolga Daşkıran ve arkadaşı 17 yaşındaki Hüseyin Şahin’in çığlıklarını duyup olaya müdahale etti.

Hüseyin Şahin, yere düşürdüğü Abdulkadir Ahmadi tarafından ayak bileğinden bıçaklandı. Olay sonrasında tutuklanan Tolga Daşkıran, 3 günün ardından avukatının itiraz etmesiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Abdulkadir Ahmadi ise olay sonrasında 6 gün tedavisi bitirilip taburcu edilmesinin ardından çıkartılmış olduğu mahkeme tarafından tutuklanıp cezaevine götürüldü.

22 seneye kadar hapsi istendi

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nda tutuklu sanık Afgan Abdulkadir Ahmedi ile tutuksuz bir şekilde yargılanan Tolga Daşkıran için soruşturma bitirildi. 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianamede, sanık Ahmadi için olay esnasında kendisini durdurmak isteyen Hüseyin Şahinle kızı Nasimgül Ahmadi’yi bıçakla yaraladığı için 8 aydan 2 seneye kadar hapis cezası, eşi Shannaz Nazari’ye yönelik ise “kasten öldürmeye teşebbüs” suçuyla 13 seneden 20 seneye dek hapsi talep edildi. Hazırlanan iddianamede toplamda 22 seneye dek hapis cezası istenen Ahmadi’nin ekmek bıçağıyla eşi Shannaz Nazari’yi “öldürme kastı” ile hareket ederek bıçaklamaya başladığı, kızı Nasimgül Ahmadi’yi ise kendisini engellemeye çalıştığından aynı bıçakla saldırarak kolundan yaraladığı bilgisine yer verildi.

Hazırlanan iddianamede eşi ve kızını sokakta bıçaklayan Abdulkadir Ahmadi’ye engel olmaya çabalayanTolga Daşkıran için ise arbedede sanığı bıçaklaması “meşru savunma” kapsamında değerlendirilip, yaralama suçuyla 1 seneden 4 seneye kadar hapis cezası istendi.

Babasından şikayetçi olmadı

Nasimgül Ahmadi verdiği ifadede, babası tarafından omzundan bıçakla yaralandığını fakat şikayetçi olmadığını söyleyerek, “Tramvaydan indiğimiz zaman babam Abdulkadir’i gördük. Anneme cebindeki bıçağı çıkartıp saldırdı. Aralarında bir tartışma söz konusu olmadı. Annem kolundan bıçaklanmasının ardından yere düştü. Babam da yerde annemi darbetmeye devam etti. Babam araya girdiğinde elindeki bıçakla beni de sol omzundan yaraladı.” şeklinde konuştu.

“Eğer tutmasalar beni öldürecekti”

Bıçakla ağır bir şekilde yaralanan Shannaz Nazari’yse hastanedeki tedavisi sonrasında taburcu oldu. İddianamede verdiği ifadede, “Tolga Daşkıran’ın ölümden kendisini kurtardığını söyleyen Nazari, “Kızımız Nasimgül’ün evlenmesine ilişkin tartışma yaşadık. Tartışmanın ardından gelinimle kızımın evine gittik. Dönüşte tramvaydan indiğimiz esnada eşim elinde bıçak ile yanımıza geldi. Ardından elinde bıçağı belime sapladı. Etraftakiler eşimi tutmaya çabaladı. Fakat ellerinden kurtulup yeniden bana bıçakla saldırdı ve bıçağı karın bölgemden sapladı. Eşimi etrafta bulunanlar tuttu. Eğer tutmasalardı eşim beni öldürecekti. Kan kaybettiğim için yere yığıldım ve sonrasındaki olayları tam olarak hatırlayamıyorum ancak kendisinden şikayetçiyim.” şeklinde konuştu.

“O kadında annemi gördüm”

3 gün cezaevinde kalmasının ardından meşru müdafaa hükümleri dahilinde adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Tolga Daşkıran ise yaşadıklarını şöyle paylaşmıştı:

“Çığlıkları duymasının ardından olay yerine doğru giderken, “Yapma, dur” diye bağırdık fakat karşı taraftaki kişi bizi hiçbir şekilde dinlemedi. Kadının üstüne oturmuş şekildeydi. Hüseyin onu üzerinden almak isterken bacağından yara aldı ve ardından da bana doğru bıçağı salladı. Bir adım geriye çıktım. Bıçağı gördüğümde müdahale etmek durumunda kaldım. Kadınlara şiddete karşıyım. Küçüklükten beri süregelen bir şey bu. Annem de zamanında şiddet görmüştü. O kadında da zaten annemi gördüm. Annem koşarken gözümün önüne geldi. Hayatım bütünüyle gözümün önünden geçti. Şimdiye dek kimseye bir şiddette bulunmadım, kadına ve kıza şiddet gösterenleri de uyardım. Kadına şiddete kesinlikle karşıyım.”

Tutuklu sanık Abdulkadir Ahmadi ve tutuksuz sanık Tolga Daşkıran, mayıs ayında 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Yorumlar (0)