Kabine Toplantısı'nda 4 ana başlık masada olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yarın toplanacak olan Kabine Toplantısı'nın gündeminde 4 kritik ana başlık yer alacak. Görüşülecek konular arasında gençlere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı konusu da masaya yatırılacak.

GÜNDEM 20.08.2023, 15:17 Şeyda Gül
Kabine Toplantısı'nda 4 ana başlık masada olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği Beştepe'de gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı’nda 7'nci dönem toplu sözleşme görüşmelerinde gelinen son durum ele alınacak. 4 milyon memur ile 2.5 milyon memur emeklisinin yakından takip ettiği görüşmelerde hükümet 2'nci teklifinde memurlara 2024 için yüzde 25, 2025 için yüzde 11 zam teklif etti. Memur temsilcilerinden teklifin yeterli bulunmadığı açıklamaları gündeme geldi. Pazarlık süreci kabinede masaya yatırılacak ve memurlar için atılabilecek ek adımlar incelenecek.

Kıbrıs’taki gerginlik mercek altında

Kıbrıs'ta yeşil hatta bulunan Pile köyünden KKTC’ye giden karayolunun inşa çalışmalarıyla birlikte adadaki Birleşmiş Milletler güçlerince engellenmeye çalışılması konusu ele alınacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti güvenlik güçleri ile BM güçleri arasında arbede çıkması konusu da Ankara'nın yakın takibinde olacak. Kıbrıs’ta yaşanan gerginliğin azaltılması, adadaki Türk halkının hak ve menfaatlerinin korunması için yapılabilecekler Kabine Toplantısı’nda müzakere edilecek.

Gençlere vergisiz telefon ne zaman?

14 ve 28 Mayıs seçimleri öncesinde AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan vaatler masaya yatırılacak. Gençlerin ilk elektronik eşya alımlarında vergiden muaf tutulması uygulamasının da masaya yatırılacağı toplantıda, telefon, tablet, Bilgisayar gibi elektronik eşyalardaki vergi indirimi için hükümet nezdinde yapılabilecekler ele alınacak.

Ekonominin 3 yıllık yol haritası

Orta vadeli program hazırlıkları da bir yandan devam ederken ekonominin 3 yıllık yol haritasının belirleneceği programın Eylül ayının ilk 2 haftası içinde açıklanması bekleniyor. Program hazırlıkları kapsamında hükümet temsilcileri işçi sendikaları, finans çevreleri, işverenler ve KOBİ'lerle görüştü. O görüşmelerin yansımaları ve hazırlıkların masada görüşülmesi öngörülüyor.

Yorumlar (0)