Kabine toplanıyor: İşte masadaki konular

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında bir araya gelecek. Toplantıda enflasyonun düşürülmesi, başörtüsü düzenlemesi, EYT'lilerin sorunları ve sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi gibi konular ele alınacak. İşte detaylar...

GÜNDEM 07.11.2021, 09:22 07.11.2022, 21:49 Hakan Öksüz
Kabine toplanıyor: İşte masadaki konular

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde gündemdeki önemli konular masaya yatırılacak. Beştepe'de gerçekleştirilecek toplantıdaki başlıca konular; enflasyonun düşürülmesi, başörtüsüyle ilgili anayasa düzenlemesi ve tahıl koridorundaki son durum olacak. Bunların dışında bazı iç ve dış politikaya ilişkin konular da gündeme gelecek.

Başörtüsü konusu gündemde

Toplantıda gündeme gelecek ana konulardan biri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla gündeme gelen başörtüsü konusu olacak. CHP liderinin çağrısına yanıt veren Erdoğan, "Gelin konuyu anayasa düzeyinde konuşalım." demişti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise "Anayasa'nın 24'üncü maddesinde değişiklik yapılacak." demişti. Edinilen bilgilere göre taslak metin hazırlandı. Bakan Bozdağ'ın, bugün yapılacak toplantıda konuya ilişkin bir sunum yapacağı belirtiliyor.

Enflasyonla mücadele

Toplantıda ele alınacak bir diğer konu ise enflasyonla mücadele olacak. Ukrayna-Rusya savaşının ardından küresel çapta yükselişe geçen enflasyon, Türkiye'deki ekonomik sorunları da derinleştirdi. Toplantıda enflasyonun aşağı çekilmesi, dar gelirli vatandaşların alım gücünün yükseltilmesi ve esnaflara sağlanacak desteklerle ilgili çalışmalar ele alınacak. Kış aylarında yapılması beklenen doğal gaz yardımı da konuşulacak.

EYT ve kadro sorunu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak toplantıda masaya gelecek konulardan biri de emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili çalışmalar olacak. Taşeron işçiler, geçici işçiler ve sözleşmeli memurlara kadro verilmesi konusuna dair atılacak adımlar konuşulacak. 2022 yılı bitmeden bu konularla ilgili sorunların çözüleceği tahmin ediliyor.

Dış meselelerle ilgili değerlendirme yapılacak

Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaştaki son durumun yanı sıra tahıl koridoru krizinin çözülmesiyle ilgili konular da toplantıda masaya gelecek. Ermenistan ile normalleşme süreci, İsveç ve Finlandiya ile yapılan üçlü mutabakat, ABD'den alınacak F-16 savaş uçakları ve Yunanistan ile süren gerilim hakkında değerlendirmede bulunulacak. Toplantının ardından kameraları karşısına geçecek Erdoğan, toplantıda ele alınan konularla ilgili konuşma yapacak.

Yorumlar (0)