İstanbul'da deprem önlemleri alınıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, toplamda 300 bin metrekare alanı park olarak İstanbul’a kazandırdı.

GÜNDEM 19.10.2019, 09:51 19.10.2019, 10:00
İstanbul'da deprem önlemleri alınıyor

İBB Meclisi'nde verilen teklifin içeriğinde Başakşehir, Şişli, Esenler, Kağıthane, Beşiktaş, Tuzla ve Eyüpsultan’daki toplam 300 bin metrekarelik alanın afet sırasında acil toplanma bölgesi olarak kullanılabilmesi vardı.

Belediye Meclisi'nde gündeme getirilen bu teklifte bahsedilen alanların çoğunun boş durumda olduğu, bir kısmının üzerinde ise yetişkin ağaçların yaşadığı, önemli ulaşım ağlarına yakın konumlara sahip olduğu ve planlanan önemli ulaşım projeleri konusundaki önemi vurgulandı.

Bunlara ek olarak, söz konusu alanların bir kısmının vadi tabanı yakınlarında, bir kısmının koruma alanı, bir kısmının ise kentsel dönüşüm alanı sınırları içerisinde bulunduğu ifade edildi.

Ferah, yaşanabilir ve güvenli kentler hedefleniyor

Teklifin en önemli amaçlarından biri mevcut bölgelerin planlarındaki nüfus ve yapı yoğunluğunu azaltarak donatı oranının artırmak. Ayrıca kamusal alanları yaygınlaştırarak ferah ve yaşanabilir kentlerin oluşturulabilmesi ve oluşturulacak kamusal açık alanların afet sırasında acil toplanma alanı olarak kullanılabilmesi İBB Meclisi'ne sunulan teklifin amaçladığı bir diğer nokta.

Afet toplanma alanı olarak kullanılabilecek noktalar:

Şişli Mecidiyeköy, Büyükdere caddesi üzerinde 37 bin metrekarelik alan.

Kağıthane Cendere Mevkii’nde,  toplam 134 bin metrekarelik 2 parsel.

Esenler Atışalanı Mevkii’nde, Deprem Parkı’nın bitişiğindeki 13 bin metrekarelik alan.

Başakşehir Hoşdere Mevkii’nde toplam 109 metrekare büyüklüğünde 2 parsel.

Eyüpsultan Silahtarağa’da, üzerinde bir yapının bulunduğu yaklaşık 10 bin metrekarelik, Alibeyköy’de, üzerinde bir yapı olan 4 bin 500 metrekarelik alan.

Beşiktaş Dikilitaş’ta 6 bin 500 metrekare büyüklüğünde 2 parsel.

Yorumlar (0)