İstanbul'da birçok yere girişte HES kodu zorunluluğu getirildi

İstanbul İl Hıfzısıhha Kurulu kararı çerçevesinde, kamu kurum ve kuruluşlar ile birçok işletmeye girişlerde HES kodu zorunluluğu getirildiği açıklandı.

GÜNDEM 15.03.2021, 15:00 16.03.2021, 09:26
İstanbul'da birçok yere girişte HES kodu zorunluluğu getirildi

1 Mart’ta alınan normalleşme kararlarıyla birlikte kapalı olan işletmelerin çoğunun açılmasına izin verilirken, kamu kurum ve kuruluşlara girişlerle ilgili de birçok düzenleme yapıldı.

Bugünden itibaren uygulanmaya başlayacak

 İstanbul’da İl Hıfzıssıhha kararı doğrultusunda bütün kamu kurumları ve kuruluşlarına, birçok işletmeye girişlerde HES kodu zorunluluğu getirildi.

Hayat Eve Sığar veya bir diğer adıyla HES kodu, kontrollü normalleşme dönemlerinde kurum ve kuruluş ziyaretlerinde, şehirlerarası yolculuklarda, vatandaşların koronavirüs açısından risk teşkil edip etmediklerini tespit edilmesi için uygulanıyor. 

Berberler, restoranlar ve kafelerde HES kodu uygulaması

Kontrollü normalleşme kararlarının alındığı 1 Mart tarihinden sonra İstanbul İl Hıfzısıhha Kurulu kararı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara, kamu kurumları ve kuruluşlarına, çeşitli işletmelere girişlerde HES kodunun bulunması zorunluluğunun bugünden itibaren uygulanmaya başlayacağı duyuruldu.

İstanbul’da birçok işletmeye girişlerde vatandaşların HES kodu olup olmadığının kontrolü ve ateşlerinin ölçülmesinin ardından içeri alındı. 

Bu işletmelerden biri olan berberler, müşterilerini HES kodu kontrolü ve ateş ölçümünden sonra içeri aldı.

Bu işletmelerin dışında kahvehane, internet salonu, spor salonları, kütüphaneler, güzellik merkezleri, , dernekler, sivil toplum kuruluşları, kooperatifler gibi birçok merkeze ve işletmeye giriş yapmadan önce HES kodu kontrolü yapılacak. 

Restoran ve kafelerde yüzde 50 kapasite kuralı uygulanırken İstanbul’un Zeytinburnu ve Fatih ilçelerinde restoran, kafe, berber gibi işletmeler de HES kodu kontrolünün ardından müşteri alımı yapıyor. 

Yorumlar (0)