Ispanak kâbusu devam ediyor

İstanbul'da ıspanaktan zehirlenme şikâyetiyle vatandaşlar hastanelere akın etmeye devam ediyor. İl Sağlık Müdürlüğü, zehirlenme vakalarının sayısını 44 olarak duyurmuştu.

GÜNDEM 04.11.2019, 09:22
Ispanak kâbusu devam ediyor

İlk olarak Esenyurt'ta yaşanan ve İstanbul'un pek çok bölgesinde görülen zehirlenme vakalarının sayısı İl Sağlık Müdürlüğü'nün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada 44 olarak açıklanmıştı. Fakat zehirlenme şikâyeti ile hastanelere gidenlerin sayısı artmaya devam ediyor.

Hastanelere akın ediyorlar

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Ahmet Gül'ün oğlu Sami Gül, çalıştığı yerde pişirilen ıspanağı yiyen 8 kişinin zehirlendiğini söyleyerek "Çok net bilgi sahibi olmamakla beraber, 3-4 saat önceydi. Telefon geliyor kardeşimden. Babam ve diğer kardeşim, 4 kardeşiz biz zaten, zehirlendiklerini ve hastaneye geldiklerini söylediler. Ispanak yediklerini biliyoruz. Ispanağın yanında başka bir sebze veya ot varmış. Adını da tam söyleyemiyorum. Alışverişi marketten yapıyorlar. Ispanak alıyorlar, bir kaç saat sonra pişiriyorlar. 8 kişi ıspanaktan yiyor. Çapa'da da var şu anda. Sarıgazi diye duydum. Birkaç hastanede var. Ama ilk gittikleri yer Haseki Hastanesi. Oradan farklı hastanelere sevk edilmişler. İş yerinden 8 kişi, ıspanak zehirlenmesi yaşıyor. Buradakilerin biri babam diğeri kardeşim. Az evvel kardeşimle konuştum. Normal değil ama normale dönüyor. Babamın durumu ciddi diye biliyorum. Çünkü kırmızı bölge dedikleri bir yer var. Yoğun bakım herhalde dereceleri var. Şu an müşahede altında henüz kendinde değil." şeklinde konuştu.

İstanbul Sağlık Müdürlüğü bilgilendirdi

İstanbul Sağlık Müdürlüğü, 1-3 Kasım tarihleri arasında gıda zehirlenmesi (ıspanak ve ıspanağa benzer bitkiler) nedeniyle 44 vatandaşın hastanelere başvurduğunu, bunların 25'inin taburcu olduğunu, 19'unun ise takip ve tedavisinin acil gözlem servislerinde sürdüğünü açıkladı.

İstanbul Sağlık Müdürlüğünden gelen açıklamada, medyada yer alan "İstanbul'da yemek yiyen çok sayıda kişi zehirlendi" başlıklı haberlerle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için açıklama yapılmasının gerekli bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"1-3 Kasım tarihleri arasında İstanbul genelindeki sağlık tesislerimize gıda zehirlenmesi (ıspanak ve ıspanağa benzer bitkiler) nedeniyle 44 vatandaşımız hastanelere başvurmuş olup, bunların 25'i taburcu olmuştur. Kalan 19 kişinin ise takip ve tedavisi acil gözlem servislerinde sürmektedir. Şu ana kadar hastanelerimize başvuran hastalarımızın hayatî tehlikesi bulunmadığı gibi ilgili süreç, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İstanbul Valiliğimizce yakından takip edilmektedir."

Yorumlar (0)