İranlı vekil: Boşluğu Erdoğan doldurdu

İranlı milletvekili Ahmed Ali Rıza Beygi, Azerbaycan halkının Karabağ savaşı sırasında İran’ı yanında göremediğini ve bu boşluğun Erdoğan tarafından doldurulduğunu ifade etti.

GÜNDEM 13.12.2020, 18:16
İranlı vekil: Boşluğu Erdoğan doldurdu

İran'ın Tebriz kentinden milletvekili Ahmed Ali Rıza Beygi, Karabağ savaşı sırasında İran yönetiminin Azerbaycan'ın ve Azerbaycan halkının yanında bulunmadığını ve buradaki boşluğun Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından doldurulduğunu kaydetti.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Tebriz Milletvekili Beygi, İran yönetiminin Karabağ savaşında net bir şekilde Azerbaycan'ın yanında yer almadığı eleştirisinde bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu, Şair Bahtiyar Vahapzade'nin "Topraktan pay almaz" şiiriyle İran'ın toprak bütünlüğünün hedef aldığını iddia etmesinin İran'a olan sevgisinden değil, seçime yatırım amaçlı gören Beygi, Azerbaycan Cumhuriyeti halkının, mevcut bütün ortak paydalara karşın, Karabağ savaşında İran'ı yanında görmedi. Bu boşluğu Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan doldurdu. İran Dışişleri Bakanı Zarif yanlış adres göstermemeli." dedi.

Yorumlar (0)