İran Ankara Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağrıldı

İran Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan Ankara Büyükelçisi Muhammed Ferazmend'e, Erdoğan'a dair mesnetsiz iddialar konusundaki tepki dile getirildi.

GÜNDEM 12.12.2020, 00:06 13.12.2020, 11:02
İran Ankara Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağrıldı

İran'ın Ankara Büyükelçisi Ferazmend bu akşam Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

İran'a dair tepkiler ifade edildi

Büyükelçi Ferazmend'e İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in attığı sosyal medya gönderisine, ardından Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Derya Örs'ün İran Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmasına, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dair mesnetsiz iddiaların ortaya atılması ve böylece İran'da Türkiye dair nefret kampanyasının yürütülmesine tepkiler kaydedildi.

"Sosyal medyadan Türkiye'nin hedef alınması kabul edilemez"

Kaynaklar tarafından Ferazmend'e, bu iddiaların bütünüyle reddedildiği, İran tarafının Türkiye'ye ilişkin bir konuda rahatsızlık duyması durumunda bunu ileteceği kanallar bulunuyorken, Zarif'in sosyal medya üzerinden mesnetsizce Türkiye'yi hedef almasının kabul edilemeyeceği ifade edildi.

Bununla birlikte bu yaklaşım şeklinin Türkiye ve İran arasındaki yakın ilişkilerle de uyumlu olmadığı ve yalnızca bu ilişkileri bozmak isteyen çevrelere hizmet edeceği söylendi.

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi İran Dışişleri'ne çağrılmıştı

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından Erdoğan'ın dün Azerbaycan Bakü'de seyahati esnasında okumuş olduğu bir şiirden dolayı Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Örs çağrılarak kendisine sert bir kınama mesajı iletilmişti.

İran Dışişleri Bakanı Zarif sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda, Erdoğan'ın okumuş olduğu şiirin İran'ın toprak bütünlüğünü hedef aldığı iddiasında bulunmuştu.

Yorumlar (0)