Pencereden dışarı baktı, bir gözünü kaybetti!

Karaman'da yaşayan 37 yaşındaki Ömer Erduran, duyduğu kavga seslerine bakmak için pencereye yöneldi. Açılan ateş neticesinde bir gözünü kaybetti. Olayı gerçekleştiren kişi ya da kişiler ise henüz yakalanamadı.

GÜNDEM 13.12.2020, 18:19 14.12.2020, 17:26
Pencereden dışarı baktı, bir gözünü kaybetti!

Olay, 9 Temmuz 2020 Perşembe günü gece saat 01.45 sularında Başakşehir Mahallesi 2250 Sokak’ta bulunan toplu konutlar B-10 Blok'ta meydana geldi. Ankara'da bir firmada servis şoförlüğü yapan 3 çocuk babası Ömer Erduran, ailesinin yaşadığı Karaman'a geldi.

Gece evinin yatak odasında yattığı esnada dışarıdan gelen kavga sesleri üzerine uyanan talihsiz adam, 'Neler oluyor?' diye bakmak için pencereye yöneldiği sırada tüfekle ateş edilmesi neticesinde bir anda yüzü kanlar içerisinde kaldı. 

Kavga eden kişilerin av tüfeğiyle havaya rastgele ateş etmesi üzerine saçmalar evin penceresi ve talihsiz adamın sağ gözüne denk geldi. Ömer Erduran, çağrılan ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi.

"Çok mağdurum"

Olayın meydana geldiği günkü yaşananları anlatan Ömer Erduran, şu ifadeleri kullandı: 

"Gece yatağımda yattığım esnada dışarıdan çığlık ve kavga sesleri geldi. 'Neler oluyor?' diye bakmak için pencereye yöneldiğim sırada aşağıdaki magandalar tarafından açılan ateş neticesinde gelen saçmalar pencerenin camına ve sağ gözüme isabet etti. Acilen çağırdığımız ambulans ile hastaneye sevk edildik ve tedavime hızla başladı. Şu ana kadar 4 operasyon geçirdim. Yine de gözümü kurtaramadılar.

An itibarıyla tamamen görme engelliyim. Bu olaya ilişkin zanlılar hala bulunabilmiş değil. Ben bu kişilerin bulunup cezalandırılmalarını istiyorum. Çok mağdur durumdayım. Hiçbir işimi halledemiyorum. Olayın başından bu yana gözüm için 20 bin TL para harcadım. Mesleğimi de kaybettim. Hangi birine üzüleceğimizi şaşırdık. Güvenlik güçlerinden bu olayın açıklığa kavuşmasını istiyorum."

Kendisini görme engelli bırakanların şu anda dışarıda özgürce, hiçbir şey olmamış gibi gezdiklerini belirten talihsiz adam, "Bu da ailemizin kanına dokunuyor. Bu şahısların başkalarına da zarar verme potansiyelleri var. O yüzden hepsinin yakalanarak cezalarını çekmelerini talep ediyorum.” şeklinde konuştu.

"3 çocuğum var"

Ömer Erduran, evin geçimini işsiz olduğu için eşinin sağladığını vurgulayarak, "Üç tane evladım var, hiçbir ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Korktuğum için artık evimin yatak odasında uyuyamıyorum. 5 aydır uyku düzenim bozuldu. Penceremizde saçma izleri halen duruyor." dedi.

Yorumlar (0)