İran içinden Erdoğan'a destek!

İran Meclisi Başkanlık Heyeti'nin sözcüsü Ferhengi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert ifadelerle eleştiren İranlı milletvekillerini tepki gösterdi.

GÜNDEM 13.12.2020, 15:09 14.12.2020, 17:26
İran içinden Erdoğan'a destek!

İCANA'nın (İran Meclisi Haber Ajansı) haberine göre İran Meclisi Başkanlık Heyeti'nin sözcüsü Muhammed Hüseyin Ferhengi, İran Meclis kürsüsüne gelerek sert bir konuşma yaptı. Türkiye ile İran'ın bölgede çok iyi ve çok güçlü iki komşu olduğunun altını çizerek, beraber hareket ettikleri tüm konularda düşmanların komplolarını başarısızlığa uğrattıkları vurgusu yaptı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Şair Bahtiyar Vahapzade'nin "Topraktan pay almaz" isimli şiirini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösteren İranlı milletvekillerini kastederek, Meclis kürsüsünde acayip ifadeler kullanıldığını ve bu ifadeler karşısında çok şaşırdığını belirten Ferhengi, Ankara-Tahran ilişkileri üzerinde genel hatırlatmalarda bulunarak, düşmanın, Müslüman ülkelerin aralarında tefrika çıkarmanın peşinde olduğunu, Türkiye ve İran'ın bölgede çok iyi ve çok güçlü iki komşu ülke olduğunu, herkesi birliğe davet ettiğini ifade etti.

İran Meclisi'nde bazı İranlı milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakü'de okuduğu "Topraktan pay almaz" isimli şiir sebebiyle ortak kınama metni imzalamış ve yayımlamıştı.

Yorumlar (0)