Şiir gerginliği sürüyor! Türkiye'den "Haddinizi bilin" açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan ziyaretinde okuduğu şiir nedeniyle kınama ileten İranlı siyasetçilerin hadlerini bilmeleri gerektiğini ifade etti.

GÜNDEM 12.12.2020, 15:00 13.12.2020, 15:49
Şiir gerginliği sürüyor! Türkiye'den "Haddinizi bilin" açıklaması

Türkiye ile İran arasında şiir gerginliği yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan ziyaretinde okuduğu şiir sebebiyle İran ve Türkiye arasında tansiyon yükseldi. 

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi, söz konusu şiir nedeniyle İran Dışişleri Bakanlığı tarafından çağrıldı. 

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İran'ın toprak bütünlüğüne karşı bir şiir okuduğunu iddia etti. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sözcüsü Ömer Çelik'ten İranlı siyasetçilere tepki geldi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sözcüsü Çelik, söz konusu siyasetçilerin Erdoğan'a yönelik sarf ettikleri çirkin dilin kınandığını ifade etti. 

Çelik, Erdoğan'ın İran'a yönelik haksızlıkların karşısında durduğuna dikkat çekerek, İran'ı daima dost olarak gören Erdoğan ile İran düşmanlarının bir tutulmasından rahatsızlık duyulduğunu kaydetti. 

"Yaptırımlara sadece Erdoğan tepki gösterdi"

İran'a yönelik hayata geçirilen yaptırımlar karşısında tüm dünyanın sustuğunu belirten Çelik, bu yaptırımlara yalnızca Erdoğan'ın tepki gösterdiğini hatırlattı.

"Erdoğan haksızlıkların karşısında"

Çelik, Erdoğan'ın İran'a yönelik haksızlıkların karşısında durduğuna dikkat çekerek, İranlı siyasetçilerin hadsiz bir şekilde davrandıklarını ifade etti.

İranlı siyasetçilerin Erdoğan ile ilgili açıklama yaparken saygı göstermeleri gerektiğini belirten Çelik, Erdoğan'ı hedef gösterenlerin İran'ın düşmanlarını mutlu ettiklerini aktardı. 

"Çarpık bir zihniyete sahipler"

Çelik, Azerbaycan'ın yıllardır Ermenistan işgali altında bulunan topraklarını kurtarması dolayısıyla güzel günlerden geçildiğine dikkat çekerek, bu durumdan huzursuz olan kişilerin çarpık bir zihniyete sahip olduklarını ifade etti. 

"Haddinizi aşıyorsunuz"

Erdoğan'ın İran'a sıkıntılı dönemlerinde dost olduğunu belirten Çelik, Erdoğan ile ilgili açıklama yaparken haddini aşan İranlı politikacıların saygı göstermeleri gerektiğini aktardı.

Çelik, Erdoğan'ı kınayanların İran'ın düşmanlarını mutlu ettiklerine dikkat çekerek, Erdoğan'ın her zaman haklı olana destek verdiğini ve haksızlıkların karşısında ses çıkarmayı sürdürdüğünü ifade etti.

"İran'ın haklarına sahip çıkacağız"

Ermeni işgaline karşı Türkiye'nin daima Azerbaycan'ın yanında olduğunu belirten Çelik, herhangi bir haksızlığa karşı İran'ın haklarına sahip çıkılacağını da ekledi.

Yorumlar (0)