İmam hatipli paylaştı, İsmail Saymaz ve İlyas Salman'ın yanıtı gündem oldu!

Şarkıcı Gülşen'in tutuklanmasıyla ilgili yorumda bulunan bir sosyal medya kullanıcısı, "Sadece lise olmayı biz de isterdik ama uğrumuzda başbakanlar asıldı." şeklinde bir paylaşım yaptı. Gazeteci İsmail Saymaz ve oyuncu İlyas Salman'ın bu paylaşıma verdiği yanıtlar, sosyal medyanın gündemine oturdu.

GÜNDEM 27.08.2022, 10:29 27.08.2022, 11:01 Hakan Öksüz
İmam hatipli paylaştı, İsmail Saymaz ve İlyas Salman'ın yanıtı gündem oldu!

Nisan ayında çıktığı bir konsere çıkan şarkıcı Gülşen'in imam hatiplilerle ilgili sarf ettiği sözler, aylar sonra basına servis edildi. Bir kişi hakkında konuşurken, "İmam hatip mezunu, galiba sapıklığı oradan geliyor." ifadelerini kullanan Gülşen, konuşmanın ortaya çıkması üzerine eleştiri oklarının hedefi oldu. 

Gülşen'in tutuklanması kamuoyunu ayağa kaldırdı!

Şarkıcı Gülşen'in kullandığı ifadeler sonrası AK Partili yetkililerden sert açıklamalar geldi. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla gözaltına alınan Gülşen'in tutuklanması, sosyal medyayı ayağa kaldırdı. İfade özgürlüğü hakkının ayaklar altına alındığını belirten sosyal medya kullanıcıları, "İmam hatipliler, sosyal sınıf veya ırk bakımında halkın bir kesimi değildir. Suç unsurunun oluşmaması gerekiyor." diyerek Gülşen'i savundu.

"Sadece lise olmayı biz de isterdik ama..."

Sosyal medyada ünlü şarkıcıyı savunanlar kadar gözaltı kararını doğru olduğunu iddia edenler de vardı. Taha Ün isimli bir sosyal medya kullanıcısı, Gülşen'i savunan bir başka kullanıcının paylaşımını alıntılayarak, "Sadece lise olmayı biz de isterdik ama uğrumuzda başbakanlar asıldı." ifadelerini kullandı.

Saymaz'ın yanıtı gündem oldu

Bu paylaşımı alıntılayan gazeteci İsmail Saymaz, iddiayı ortaya atan kullanıcıya, "İmam hatip yüzünden hangi başbakan asıldı?" sorusunu yöneltti. İsmail Saymaz'ın yanıtı binlerce beğeni aldı. Saymaz'ın paylaşımının altındaki yanıtlardan birinin de oyuncu İlyas Salman'a ait olduğu görüldü. Gülşen'i savunan İlyas Salman, "Berlusconi önüne gelene asılırdı." şeklinde esprili bir yanıt verdi. İsmail Saymaz ve İlyas Salman'ın yanıtları, sosyal medyanın gündemine oturdu.

Yorumlar (0)