İkinci S-400 sevkiyatı için tarih verildi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin ikinci bölüm sevkiyatının gelecek yıl başlayabileceğini duyurdu.

GÜNDEM 31.07.2019, 12:54 31.07.2019, 13:02
İkinci S-400 sevkiyatı için tarih verildi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemine ilişkin, "İkinci bölüm sevkiyatı gelecek yıl başlayabilir. Kumanda tabii ki Türkiye'nin elinde olacak." dedi. 

Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasına değinen Demir, "F-35 programında yükümlülüklerimizi yaptık. Programdan çıkarılmamızın hukuki zemini yok. Personelimiz içeri alınmazsa ödemeleri yapmayız. Projede kalma arzumuzu ilettik. ABD'nin F-35 konusunda yaklaşımı 'Ben yaptım, oldu' şeklindedir. Proje ortaklarından bağımsız alınan bir karardır. Türkiye'nin F-35 program ortaklığı hali hazırda devam ediyor. Bize başka bir yol bırakılmazsa başka kapıların denenmesi ile ilgili çalışmalarımızı yaptık." diye konuştu. 

"Komuta tamamen Türkiye'nin elinde olacak"

F-35 ile S-400'ün aynı ortamda olmasının sorun teşkil etmeyeceğine dikkat çeken Demir, S-400 sevkiyatının ikinci bölümü gelecek yıl başlayabilir. Amerikalılar S-400 ve F-35 bir arada çalışamaz argümanını destekleyecek hiçbir teknik açıklama yapmadı. S-400'ün komutası tamamıyla Türkiye'nin elinde olacak. Bu sistemle Türkiye'nin istemediği hiçbir şey yapılamaz." değerlendirmesinde bulundu. 

Demir, S-400'ün balistik füze önleme kabiliyetinin olmadığına dair bir argümanın yanlış olduğunu belirterek, "S-400'lerin balistik füze önleme kabiliyeti var. Bu füzeler tek çeşit değil. Her sistemin kendine göre kısıtlamaları var." ifadelerini kullandı. 

İsmail Demir, havada 100 İHA hedefinin geçildiğini belirterek, "İnsansız deniz araçları (İDA) ve insansız kara araçları da (İKA) gündemimizde." dedi. 

Yorumlar (0)