Hükümlülere 'telefon' izni

Hükümlü ve tutuklular, öğrenim gören çocukları için, aile bireyleriyle haftada bir gün olan telefonla konuşma iznini artık hafta sonları kullanabilecek.

YAŞAM 31.07.2019, 12:58
Hükümlülere 'telefon' izni

Hükümlü ve tutuklular, aile bireyleriyle haftada bir gün yapabildikleri telefonla görüşme iznini bundan böyle hafta sonu da kullanabilecekler. Karar, hafta içi okula giden çocukların, cezaevindeki yakınlarıyla görüşebilmelerine imkan vermek amacıyla alındı.

Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin edindiği bilgilere göre, cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin telefonla görüşme hakkına ilişkin, çocukların yüksek menfaati doğrultusunda yeni bir düzenleme gerçekleştirildi.

Düzenleme kapsamında, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından, ceza infaz kurumları ve tutukevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin yakınlarıyla yapacakları telefon görüşmelerine ilişkin bir genelge yayımlandı.

"Çocuğun yüksek menfaati"nin altı çizilen genelgede, tutuklu ve hükümlülerin yakınlarıyla telefonla görüşme hakkının hafta sonları da kullanılabilmesine imkan verilmesinin, çocuklar açısından faydalı olacağının düşünüldüğü vurgulandı.

Söz konusu genelgede, şu ifadelere yer verildi:
"Pedagojik açıdan çocuğun yüksek menfaati göz önüne alınarak ve ailelerinden kopmadan hayatlarını devam ettirmelerinde, telefon görüşmelerinin hafta sonları da gerçekleştirmesinin faydalı olacağı düşünülmektedir."

Genelge ile birlikte, tutuklu ve hükümlüler, yakınlarıyla haftada bir gün telefon görüşmesi haklarını isterlerse artık sadece hafta içi değil Cumartesi ya da Pazar günü de kullanabilecek ve hafta sonu aile bireyleriyle telefon görüşmesi gerçekleştirebilecek.

Yorumlar (0)