Trump'tan S-400 mesajı: Değerlendiriyoruz

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'yi Rusya'dan S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi aldığı için suçlamadığını ve durumu değerlendirdiklerini söyledi.

DÜNYA 27.07.2019, 08:54 27.07.2019, 08:56
Trump'tan S-400 mesajı: Değerlendiriyoruz

Beyaz Saray'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi alımına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Trump, Türkiye'nin milyarlarca dolarlık 125 F-35 savaş uçağı sipariş ettiğine dikkat çekerek, "Zor bir durum. Türkiye'yi S-400 alması konusunda suçlamıyorum çünkü (Eski Başkan Barack) Obama döneminde meydana gelen birçok durum ve problem mevcut. Felaket olan bu mesele Obama yönetimine dayanıyor. Durumu değerlendiriyoruz." diye konuştu.

Diğer bir yandan, Türkiye'ye uygulanacağı bildirilen 'ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası' (CAATSA) yaptırımlarının zamanı hakkında bilgi vermekten kaçındı.

Trump, Kuzey Kore tarafından bu haftanın başında gerçekleştirilen kısa menzilli balistik füze denemesi nedeniyle 'sinirlenmediğini' belirtti. 

"Türkiye’nin NATO müttefiki olduğunu hatırlamak gerekir"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi alımı nedeniyle Türkiye’ye uygulanacak CAATSA yaptırımlarının tarihinin belli olmadığını açıklamıştı.

Ortagus, "CAATSA yasasına gelince, belli bir tarih yok. Elbette bunu Türkiye ile görüşmeye devam ediyoruz." demişti. 

Bu konunun neden bu kadar uzadığı sorusuna Ortagus, "Türkiye’nin NATO müttefiki olduğunu hatırlamak gerekir. Şu ana kadar yaptıklarımız çok önemliydi." karşılığını vermişti.

Yorumlar (0)