İlk bölüm için 30 uçak!

Rus yapımı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin sevkiyatında ilk bölüm tamamlandı. İlk bölüm için 30 Rus uçağı Mürted Hava Limanı'na indi.

GÜNDEM 25.07.2019, 13:50 25.07.2019, 13:54

Rusya'dan yapılan S-400 teslimatında ilk bölüm tamamlandı. Sevkiyat için toplam 30 uçak iniş yaptı. İkinci grup sevkiyat ise Ankara'ya gerçekleştirilecek.

Rus yapımı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin teslimatlarının birinci bölümü bugün itibariyle tamamlandı.

MSB'den (Millî Savunma Bakanlığı) edinilen bilgilere göre, Rus yapımı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin ilk bölümünün teslimatı için Rusya'dan Türkiye'ye 30 uçak indi.

Patriot füze sistemi için Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yetkilileriyle görüşmeler devam ederken, Türkiye'nin F-35 projesinden çıkarılmasının tek taraflı ve adli olmayan bir karar olduğu ifade edildi.

Amerika tarafından F-35 programından çıkarılmanın NATO'nun gücünü de olumsuz etkileyeceğine vurgu yapılırken, F-35’lerin güvenliğinin Türkiye için büyük önem taşıdığının altı çizildi.

Diğer taraftan askeri kaynaklar, Rus yapımı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin ikinci grup sevkiyatının da başkent Ankara'ya yapılacağını açıkladılar. Askerî kaynaklara göre, F-35 eğitimi alan pilot ve personelin Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) ayrılması için çalışmalar devam ediyor.

Millî Savunma Bakanlığından yapılan diğer açıklamalar

Millî Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalardan bir başkası ise yeni askerlik sistemi ile ilgili oldu. Yeni askerlik sistemi kapsamında 122 bin yükümlünün terhis edildiği açıklandı.

489 terörist etkisiz hâle getirildi

Diğer taraftan Millî Savunma Bakanlığının verdiği bilgiye göre, yurtiçi ve Kuzey Irak'taki operasyonlarda son üç ayda 489 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenli bölge konusu

Millî Savunma Bakanlığından yapılan son açıklama ise Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri heyetleri arasındaki güvenli bölge konusu. Türk heyetiyle Amerika Birleşik Devletleri'nin askerî heyetleri güvenli bölge konusunda önümüzdeki hafta yeniden bir araya gelerek konuyu masaya yatıracaklar.

Yorumlar (0)