Hulusi Akar’dan Azerbaycanlı şehit subayın ailesine mektup

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ülkesine ait toprakları kurtaracağına dair sözünü tutup şehit olan Azerbaycanlı Tankçı Üsteğmen Valeh Memiyev'in ailesine gönderdiği mektup, Azerbaycan Savunma Bakanlığı yetkilisi Albay Abdulla Gurbani tarafından aileye ulaştırıldı.

GÜNDEM 18.02.2021, 13:06 18.02.2021, 15:21 Hanife
Hulusi Akar’dan Azerbaycanlı şehit subayın ailesine mektup

Bakan Hulusi Akar’ın Azerbaycanlı şehit ailesine gönderdiği mektup, Azerbaycan Savunma Bakanlığı yetkilisi Albay Abdulla Gurbani tarafından Şehit Memiyev'in Yardımlı ilinin Kürekçi köyünde yaşayan ailesine ulaştırıldı.



Bakan Akar mektubunda, Şanlı Azerbaycan ordusunun, Ermenistan işgali altındaki öz topraklarını kurtardığı 44 günlük destansı mücadelesi sırasında ağır yaralanan Üsteğmen Valeh Memiyev'in şehit olmasının kendilerini derinden üzdüğünü dile getirerek, “Üsteğmen Valeh, vatan toprağını işgalden
kurtaracağına verdiği sözü tutmuş, Gubadlı iline bağlı yerleşim birimlerinin kurtarılmasından sonra şehadet makamına ulaşmıştır.  Şehit ve gazilerimizin cesaret, kahramanlık ve fedakarlıkları asla unutulmayacaktır." dedi.



Mektubunda, Memiyev ailesini Türkiye'ye davet eden Akar, Türkiye'nin tüm imkanlarıyla sonuna kadar Azerbaycan'ın yanında olacağını belirtti. 



Akarın mektubunu ileten Albay Abdulla Gurbani, aile bireyleri ve köy halkıyla birlikte Şehit Valeh Memiyev'in mezarını ziyarette bulundu.

Bakan Akar’a mektubu için teşekkür eden şehidin kardeşi Vüsal Memiyev, son damla kanına kadar çarpışarak sözünü tutan ağabeyi ile gurur duyduğunu vurguladı.



Mektup karşısında duygulanan Memiyevler ailesi de Akar'a cevap mektubu yazdı. 



 "Ben, kardeş Türkiye'nin Savunma Bakanı Akar'a verdiğim sözü tuttum"

Bakan Hulusi Akar, 13 Ağustos 2020'de Azerbaycan'da düzenlenen Türkiye-Azerbaycan Fiili Atışlı Ortak/Müşterek Tabur Görev Kuvveti Tatbikatı'nda başarı gösteren askerlerden biri olan Üsteğmen Memiyev’e, ödül takdim etmiş, fotoğraf çektirmiş ve bir süre sohbet etmişti. 



Akar burada  yaptığı konuşmada, tatbikatta gücünü ve profesyonelliğini gösteren askerlere teşekkür ederek, başlıca görevlerinin 30 yıldır işgal altında bulunan Azerbaycan topraklarını kurtarmak olduğunu ve buradaki başarılarınızı savaş alanında da kanıtlamalarını istemişti.

Bunun üzerine Memiyev de Akar'a, "Biz başkomutandan emir bekliyoruz. Emir geldiği an topraklarımızı kurtaracağız ve sizin isteğinizi yerine getireceğiz." şeklinde yanıt vermişti. 



27 Eylül-10 Kasım'da devam eden 44 günlük savaşta, Üsteğmen Memiyev,  Ermenistan işgali altındaki Gubadlı iline bağlı çok sayıda yerleşim biriminin kurtarılmasında yer aldıktan sonra yaralanmıştı.



Memiyev, tedavi gördüğü sırada "Ben artık amacıma ulaştım. Ben, kardeş Türkiye'nin Savunma Bakanı Akar'a verdiğim sözü tuttum. Vatan sağ olsun." İfadelerine yer verdikten bir süre sonra şehit olmuştu. 

Yorumlar (0)