Gülşen'in avukatı ev hapsine itiraz etti, dilekçesini sundu!

Şarkıcı Gülşen hakkında tahliye kararı veren Asliye Ceza Mahkemesi, tutukluluk halinin ev hapsine çevrilmesine hükmetmişti. Ünlü şarkıcının avukatı Emek Emre, bugün İstanbul Adalet Sarayı'na giderek ev hapsinin kaldırılması için dilekçe verdi. İstanbul Sulh Ceza Hakimliğinin konuya ilişkin kararı bekleniyor.

GÜNDEM 31.08.2022, 16:53 31.08.2022, 17:45 Hakan Öksüz
Gülşen'in avukatı ev hapsine itiraz etti, dilekçesini sundu!

30 Nisan'da Ataşehir'de verdiği konser sırasında imam hatiplilere yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle eleştirilen şarkıcı Gülşen, sosyal medyayı ikiye böldü. Hakkında soruşturma başlatılan ve tutuklanan Gülşen, ülkenin gündemine oturdu. Avukatı Emek Emre'nin sunduğu itiraz dilekçesini inceleyen Asliye Ceza Mahkemesi, ünlü şarkıcının tahliye edilmesini ve cezasının ev hapsine çevrilmesini kararlaştırdı.

İstanbul Sulh Ceza Hakimliği dilekçeyi inceleyecek

Gülşen'in tahliye edilmesi kamuoyunca sevinç yarattı ancak tutukluluğunun ev hapsine çevrilmesi eleştirildi. Gülşen Çolakoğlu'nun avukatı olan Emek Emre, ünlü şarkıcıya verilen ev hapsi kararının bozulmasını talep etti. Bu doğrultuda bugün İstanbul Adalet Sarayı'na giden avukat Emre, dilekçesini sundu. Söz konusu dilekçenin İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından değerlendirileceği ve kararın duyurulacağı aktarıldı.

Gülşen neden tutuklandı?

Gülşen'in 30 Nisan'daki bir konser sırasında arkadaşlarıyla şakalaşırken kullandığı ifadeler, aylar sonra sosyal medyanın gündemine oturdu. Bir arkadaşı ile ilgili "İmam Hatip'te eğitim görmüş, sapıklığı oradan geliyor." ifadesini kullanan Gülşen, hedef tahtasına oturtulmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, hükümet üyeleri tarafından eleştirilen Gülşen hakkında soruşturma başlattı. 25 Ağustos'ta gözaltına alınan ünlü şarkıcının tutuklanması, ülkenin gündeminde bomba etkisi yarattı.

"Arkadaş arasında yapılan bir şakaydı, hakaret kastı yoktu"

Tutukluluğuna itiraz eden Gülşen, "Büyük bir talihsizlik. Arkadaş arasında yapılan bir şakanın bu şekilde yorumlanması üzücü. Ülkenin bütünlüğü ve refahını isteyen bir kişiyim. Kullandığım ifadeler nedeniyle kırılan insanlardan özür dilerim. Yıllarca radikalliği eleştirdim, şimdi bu uca istemeden de olsa savrulduğumu fark ettim. Toplumda yer alan herhangi bir gruba karşı nefretim yok. Şakanın kışkırtıcı bir şekilde yorumlanması beni üzdü." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)