FETÖ'nün hücre evine baskın: 13 şüpheli yakalandı

İstanbul’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün hücre evlerine düzenlenen operasyonlar kapsamında aralarında kamudan ihraç edilen doçent, TSK’dan ihraç astsubay ile 1 KOSGEB kurum çalışanının da bulunduğu 13 şüpheli yakalandı.

GÜNDEM 21.12.2023, 11:09 22.12.2023, 09:41 Şeyda Gül
FETÖ'nün hücre evine baskın: 13 şüpheli yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ/PDY) hücre evleri olarak bilinen gaybubet evlerine operasyon düzenledi. FETÖ mensubu olup hakkında yakalama kararı bulunan firarilerin yakalanması için çalışma başlatan emniyet ekipleri, yapılan çalışmalar neticesinde bazı firarilerin, örgütün hücre evleri olarak bilinen gaybubet evlerinde kaldıkları belirlendi.

13 kişi yakalandı

Gaybubet evlerini bir süre izleyen ekipler, bugün sabah saatlerinde düğmeye bastı. Adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, operasyonda aralarında 2 kamudan ihraç doçent, 1 kamudan ihraç astsubay, 1 kamudan ihraç çalışanın da bulunduğu toplam 13 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Emniyete götürülen şüphelilerin işlemleri sürüyor.

ByLock kullanıcısı oldukları belirlendi

Gözaltına alınan şüphelilerin ByLock kullanıcısı oldukları belirlendi. Haklarında örgütte sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüklerine dair beyanların olduğu belirlenen şüphelilerin, örgütün güncel yapılanması içerisinde de aktif rol aldıkları tespit edildi.

Yorumlar (0)