Erdoğan'dan THK uçakları iddialarına yanıt: "Neye göre konuşuyorsunuz?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman yangınları hakkında cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

GÜNDEM 30.07.2021, 15:21 30.07.2021, 17:30
Erdoğan'dan THK uçakları iddialarına yanıt: "Neye göre konuşuyorsunuz?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da kıldığı cuma namazının ardından orman yangınları hakkında açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekildeydi: 

“Soruşturma devam ediyor” 

Erdoğan: “Ülkemizde eş zamanlı olarak çıkan yangınlarla ilgili soruşturmalar devam ediyor. Burada herhangi bir suikast girişimi var mı bu araştırılıyor. İçişleri Bakanlığımızın istihbaratının ciddi çalışmaları mevcut. Çalışmalardan sonra gerekli açıklamaları yapacağız. Bu olanlar, boş verilip geçiştirilecek şeyler değil.” 

“Siyasi spekülasyonlar üzüntü verici” 

Erdoğan: “Bu konuda milli bir bakış gerekiyorsa millet ve ülke olarak birlikte karar vermemiz gereken bir konuysa herkesin aynı yöne bakması gerekir. Bu konuda bile yapılabilen siyasi spekülasyonlar ve siyasi partilerin yaklaşım tarzları üzüntü verici. Bizim ciğerimiz yanıyor. Ben Cumhurbaşkanı olarak bakan arkadaşları bölgeye anında intikal ettirdim. Tüm imkanlarımızı seferber ettik. Dünyadaki sayılı itfaiye örgütlerinden birine sahibiz.” 



“THK’nın uçakları varmış falan!” 

Erdoğan: “THK’nın uçakları varmış falan! Bunları neye göre söyleyebiliyorsunuz? THK’nın elinde kullanılabilecek uçak yok. Biz şu anda 45 helikopterle çalışıyoruz. Bunlara ek olarak uçak sayısı da 5-6'ya çıkarıldı. Ukrayna ve Rusya’dan aldığımız uçaklar var. Azerbaycan’dan da bir uçak gelecek. Bir diğer taraftan da İHA’larımızla bölgelerin durumunu devamlı inceliyoruz. 1080 arazözle bölgede çalışıyoruz. 6440 orman muhafaza memuru da bölgede. 28-30 Temmuz bu yangının süreci. 71 farklı yerde yangın çıktı bunların 57’si kontrol altına alındı. 14 yangının kontrol altına alınma çalışmaları devam ediyor.” 

“TOKİ ile süratle ev yapılacak” 

Erdoğan: “Sel felaketine kimseyi mağdur etmeyeceğimizi söyledik ve gereken adımları attık. Burada da evi yanan ve hayvanları telef olanlar için hasar tespit çalışmalarını yapıp vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. TOKİ ve Çevre Bakanlığımız ile sürekle ev yapıp sahiplerine teslim edeceğiz.” 

Salgınla mücadele 

Erdoğan: “Biz, farklı zamanlarda farklı tedbirler açıkladık. Biz hapis hayatı mı yaşayacağız? Ne kadar devam edecek? Dünyanın değişik yerlerinde bu oldu. Şu anda en sağlıklı şekilde mücadelemizi nasıl devam ettireceğimize odaklandı. Hastane konusunda sıkıntı yok. Bu konuda aktif bir durumdayız. Fakat halkımızın bayramdaki yaşam tarzı her şeyi tersine çevirdi. Bunu lehimize çevirmeliyiz. Tüm tedbirleri alıyoruz. Normalleşmeyi hızlandırma mücadelesi içindeyiz bunu da ilk kabine toplantısında konuşacağız.”

Yorumlar (0)