İstanbul’da ormanlık alanlara yaklaşmak yasaklandı 

Ülkenin dört bir yanında eş zamanlı olarak çıkan yangınlar sebebiyle ormanlık alanlarda tedbirler alınmaya başlandı. İstanbul Valiliği, 31 Ağustos’a kadar ormanlık alanlara hem girişi hem de yaklaşmayı yasakladı. 

GÜNDEM 30.07.2021, 16:16 01.08.2021, 09:05
İstanbul’da ormanlık alanlara yaklaşmak yasaklandı 

Ülkenin dört bir yanındaki pek çok şehrinde çıkan orman yangınlarının sayısı 70’i geçmiş durumda. Bunların pek çoğu söndürülürken Adana, Mersin, Muğla ve Antalya’daki yangınlar devam ediyor. Söndürme çalışmaları hızla sürerken yüzlerce araç ve binlerce personel, yerleşim yerlerinin ve ormanların daha fazla yara almaması için seferber oluyor. 

Vatandaşların da destek verdiği yangın söndürme çalışmaları hızla devam ederken valilikler ve belediyeler yeni önlemler almaya başladı. 



Ormana girişler yasaklanmaya başladı 

İstanbul Valiliği, daha büyük afetlerin meydana gelmemesi için İstanbul genelinde bir duyuru yayınladı. Bu duyuruya göre bugünden (30 Temmuz 2021) başlayarak 31 Ağustos 2021’e kadar İstanbul’daki tüm ormanlık alanlara girmek, ormanlık alan içinde ya da çevresinde mola vermek, buralarda piknik yapmak yasaklandı. 

Yorumlar (0)