Tüyleri diken diken etti: Mezarlık yandı, şehidin mezarı ve bayrak ayakta kaldı

Dünden bu yana Mersin'in Silifke ilçesinde süren orman yangınında, Yeşilovacık Mahallesi'nde bulunan mezarlık yanarak tahrip olurken, Tunceli'de 2018’de şehit düşen Uzman Çavuş Ferruh Dikmen'in mezarı ve başucunda bulunan Türk bayrağı sapasağlam bir şekilde ayakta kaldı.  

GÜNDEM 30.07.2021, 14:23 01.08.2021, 09:10
Tüyleri diken diken etti: Mezarlık yandı, şehidin mezarı ve bayrak ayakta kaldı

Silifke ilçesi dün sabah çıkan orman yangını, ikinci gününde de sürüyor. 

Yangın dünden beri devam ediyor

Dün gün boyunca devam eden yangın, gece saatlerinde farklı bölgelerde devam etti. Boğusak koyunda çıkan, Hırmanlı, Işıklı ve Yeşilovacık mahallelerini etkileyen yangın, şiddetli rüzgar sebebiyle yayılıyor. Yangına karadan ve havadan müdahale edilirken, yangını söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yangının etkisi altında bulunan 3 mahallede boşaltılan çok sayıda ev, iş makinesi ve ekili alan yanarak hasar gördü. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesine ait olan itfaiye ekiplerinin dışında çevre il ve ilçelerden ekipler de söndürme çalışmalarına destek veriyor. Dünden beri devam eden yangın sebebiyle bölgedeki pek çok yerleşim yerine su, internet ve elektrik hizmeti verilemiyor. 

Şehit mezarı zarar görmedi 

Yeşilovacık Mahallesi'nde çıkan orman yangını, bölgede bulunan çok sayıda ev ve ekili alana hasar verirken, mezarlık da yangından büyük zarar gördü. Fakat Yeşilovacık Mahalle Mezarlığında bulunan bir şehit mezarının yaşanan yangından hiçbir şekilde zarar görmemesi görenleri şaşkına çevirdi 2018’de Tunceli'de şehit olan Uzman Çavuş Ferruh Dikmen'in mezarı ve başucund bulunan Türk bayrağı sapasağlam bir şekilde ayakta kaldı. Şehit mezarının etrafındaki mezarlar yanarken, şehit mezarı ve başucunda bulunan Türk bayrağının ise zarar görmemesi dikkat çekti. Bunu gören bir vatandaş, şehit mezarını görüntülerini kaydederek sosyal medyada paylaştı. 

Yorumlar (0)