Erdoğan'dan kadına şiddet açıklaması: Yok edeceğiz!

Şiddete uğrayan kadınlarla iftar yemeğinde buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizi bu ayıptan kurtaracağız. Şiddeti meydana getiren sebepleri yok edeceğiz." ifadelerini kurtardı.

GÜNDEM 16.04.2022, 00:06 17.04.2022, 09:35 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan kadına şiddet açıklaması: Yok edeceğiz!

İstanbul'da daha önce şiddet görmüş kadınlar ve onların aileleriyle iftarda buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadına yönelik şiddetle mücadele etmek, insanlık görevidir. Türkiye'yi bu ayıptan temizleyeceğiz." dedi. Dolmabahçe Ofis'te gerçekleştirilen iftar yemeğinde kürsüye çıkan Erdoğan, konuşmasına şiddete uğrayan kadınların isimlerini sayarak başladı.

"En büyük tesellimiz budur"

Şiddet nedeniyle hayatını kaybeden kadınların ailelerinin duyduğu acının tarifsiz olduğunu belirten Erdoğan, "Bu konuda gayet yüksek bir hassasiyet oluştu. En büyük tesellimiz budur. Kadına şiddet olayları halen daha devam ediyor. Bu şiddet olayları neticesinde maalesef cinayetler de meydana geliyor. Bir insanın diğerine şiddet uygulaması kabul edilemez." dedi.

"Şiddeti doğuran sebepleri ortadan kaldıracağız"

Türk tarihinde kadınların sosyal hayatta daima önde olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle bir toplumda bile kadın cinayetlerinin artmasının sebebinin "cehalet" olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bu, eğitim ve refahın da ötesinde bir şey. Avrupa'da da kadına şiddet ve cinayet oranlarının yüksek olduğunu görüyoruz. Ülkemizi bu ayıptan kurtaracağız. Şiddeti meydana getiren sebepleri yok edeceğiz." diye konuştu.

Yorumlar (0)