Karamollaoğlu'ndan Erdoğan iddiası: Aday olmayabilir!

Bir televizyon programında cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "Sayın Erdoğan seçimlere kadar ortamı izleyecek. Kaybedeceğine inanırsa seçime girmeyecek. Böyle duyumlar var." dedi.

GÜNDEM 16.04.2022, 00:50 Hakan Öksüz
Karamollaoğlu'ndan Erdoğan iddiası: Aday olmayabilir!

Millet İttifakı'nda yer alan Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı bir programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı adaylarıyla ilgili sorulara yanıt veren Karamollaoğlu, ilginç bir iddiada bulundu. Karamollaoğlu, "Sayın Erdoğan'ın aday olmayacağı söyleniyor." dedi.

"Erdoğan ortamı takip edecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şimdiye kadar hiçbir konuşmasında adaylık açıklaması yapmadığını hatırlatan Karamollaoğlu, "Aday olduğunu asla söylemedi. Seçime az bir süre kalana kadar ortamı takip edecek. Yenilme olasılığını güçlü görürse seçime girmeyecek. Kaybedilecekse de başka bir aday kaybetmiş olacak. Bununla ilgili söylentiler var." ifadelerini kullandı.

"Aday erkenden açıklanmaz"

Millet İttifakı'nın bir an önce cumhurbaşkanı adayını açıklaması için baskı gördüğünü kaydeden Karamollaoğlu, "Cumhur ittifakı neden açıklamıyor? Ona da sorsunlar. Sayın Erdoğan da 'Ben adayım.' demedi. Seçim yaklaşmadan aday açıklamak doğru değil. Aday erkenden açıklanırsa atılan iftiralarla yıpratılır. İş yapamaz duruma getirilir. Adayın kim olduğu sorusuna hiçbir zaman yanıt vermiyorum." dedi.

"Sürekli zorlanması doğru değil"

6'lı masada konuşmadıkları adayı toplumun önünde açıklamanın abes olduğunu belirten Saadet Partisi lideri, "Bunun sürekli zorlanması doğru bir yaklaşım değil. 6'lı masada yapılan görüşmelerin bir mahremiyeti var. Buna saygı duyulmalı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)