Erdoğan'dan CHP'ye: "Beceriksizlik değil, halk düşmanlığı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta yapılan Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni'nde CHP'ye yüklendi. Törene canlı bağlantıyla katılan Erdoğan, kentsel dönüşümün gerekliliğinden bahsetti. CHP'nin, "rantsal dönüşüm" diyerek projeye kara çalmaya çalıştığını kaydeden Erdoğan, "Bunu önceleri beceriksizliğe yorsak da son seçim sürecinde gerçeği gördük. Bunun altında halk düşmanlığı var." şeklinde konuştu.

GÜNDEM 10.08.2023, 15:17 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan CHP'ye: "Beceriksizlik değil, halk düşmanlığı"

Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni'ne canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat'ta yaşanan depremlere değindi. 

İnsanlık tarihinin en yıkıcı afetlerinden birinin Kahramanmaraş'ta meydana geldiğini hatırlatan Erdoğan, "Deprem sonrası devletin tüm imkanlarını seferber ettik. Sahadaki ihtiyaçları tespit ettik ve giderdik. Vatandaşlarımızın yeni yuvalarına kavuşması için harekete geçtik." dedi.

"Çadırlarda kalanlar, 15 Ağustos'a kadar konteynere yerleştirilecek"

Şimdiye kadar deprem bölgesinde ihalesi yapılan konut sayısının 180 bin civarında olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yerinde dönüşüm projesi ile uygun şartlarda kredi ve hibe veriyoruz. Bu proje ile inşaatlar hızlanacak ve konut yapım maliyetleri düşecek. Öte yandan istihdam artmış olacak. Çadırlarda kalan vatandaşlarımız, 15 Ağustos'a kadar konteynere yerleştirilecek." ifadelerini kullandı. 

"CHP, her seferinde karşımıza dikildi"

Kentsel dönüşümün önemine değinen Erdoğan, "Özellikle de çarpık kentleşmenin olduğu yerlerde çok önemli bu. TOKİ binaları hakkında herhangi bir sorun yaşanmadı şu ana kadar. Kentsel dönüşüm sürecinde ülkemizdeki sığ muhalefet anlayışının bedellerini gördük. Ne zaman bu konuyla ilgili harekete geçsek, CHP karşı çıktı. 'Rantsal dönüşüm' diyerek projeye kara çalmaya çalıştılar." diye konuştu. 

"Projeleri mahkemeye taşıdılar, insanları tehdit ettiler"

Kentsel dönüşüm projelerini durdurmak isteyen CHP'nin, her seferinde projeleri mahkemeye taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu, kendilerine yakın meslek odaları üzerinden yaptılar. Mülk sahiplerini tehdit etmek ve iftira atmak gibi yöntemlere başvurdular. Bunu beceriksizliğe yorsak da son seçim sürecinde meselenin o kadar masum olmadığını anladık. Bunun altında halk düşmanlığı var. Onlara göre tıpış tıpış giderek kendilerine oy vermeyen seçmenin değeri yok. Afetzedelere edilen hakaretleri hatırlayın. Tüm bunlara karşın özür de dilemediler." dedi.

Yorumlar (0)