Erdoğan, bu akşam ABD Başkanı Biden'la telefonda görüşecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Biden’ın bu akşam telefon görüşmesi yapacağını duyurdu.

GÜNDEM 29.05.2022, 13:59 29.05.2023, 18:12
Erdoğan, bu akşam ABD Başkanı Biden'la telefonda görüşecek

Bir televizyon programında seçime dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Biden’ın telefon görüşmesi gerçekleştireceğini açıkladı.

“Birçok ülkenin lideriyle görüşecek”

İlk kez 2 turlu bir seçim gerçekleştirildiğine değinen Kalın, “Türk siyasi geçmişi noktasında rekor oy toplandı. Millet İttifakı'nın siyasi liderleri seçimin mağlup tarafı oldu. Kılıçdaroğlu ikinci turda insanları ötekileştiren bir kampanya gerçekleştirdi. Muhalefet bu konudan ders almalı. Muhalefet hem cumhurbaşkanlığını hem de Meclis’i kaybetti. Vatandaşı küçümseyen bir tavır kullanılmamalı. Öte yandan PKK'lıların destek açıklamalarına muhalefetten hiçbir değerlendirme gelmedi. ‘Cahil’, ‘sürü’ şeklinde ifadeler kullanarak insanları küçümsemek yerine kendimizi değerlendirmemiz gerekiyor.” dedi.

Erdoğan’ın seçimin ardından dünya liderleriyle görüşme sağlayacağına işaret eden Kalın, “Bu akşam Biden ile telefon görüşmesi gerçekleştirecek. Yalnızca Biden değil, İspanya, Fransa ve birden fazla ülkenin lideri ile görüşme sağlayacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)