Galatasaray, sol bek için Raphael Guerreiro ile ilgileniyor

Gelecek sezon çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Galatasaray'ın sol bek için ilgilendiği isimler netlik kazanmaya başladı. Sarı-kırmızılılar sol bekteki önceliğini Raphael Guerreiro'ya verdi.

SPOR 29.05.2023, 14:11 29.05.2023, 14:27 Şeyda Gül
Galatasaray, sol bek için Raphael Guerreiro ile ilgileniyor

Sezondaki şampiyonluk mücadelesini 3 puan uzaklıkta sürdüren Galatasaray'da, Florya saha içine odaklanırken idari kanat ise transfer operasyonunu sürdürüyor. Uzun süredir Okan Buruk'un raporları doğrultusunda çalışmalar yürüten Galatasaray’ın, sol bek için ilgilendiği isimler belli olmaya başladı.

Savunmanın soluna Raphael Guerreiro'yu istiyor

Sarı-kırmızılı takım, Sacha Boey ve Victor Nelsson'a gelen teklifler sonrasında öncelikle bu bölgelere takviye yapılması planlanıyor. Özellikle Adekugbe ile yola devam etmeyeceği kesinleşen Galatasaray’ın, savunmanın soluna Raphael Guerreiro'yu istediği ortaya çıktı.

Resmi temaslar başladı

Raphael Guerreiro’nun yıllardır top koşturduğu Borussia Dortmund'la olan sözleşmesi sona erdi. Takımdan gözyaşlarıyla ayrılan Portekizli oyuncunun Galatasaray’a gelmesi için resmi temasların kurulmuş durumda olduğu öğrenildi.

2 farklı takım daha harekete geçti

Galatasaray, Raphael Guerreiro ile sol kanadını birkaç yıl garantiye almak istiyor. Ancak sarı-kırmızılılar bu transferde yalnız değil ve Atletico Madrid ile Premier Lig'den Newcastle United da Raphael Guerreiro için harekete geçti. İddialara göre iki kulüp yetkilileri de 29 yaşındaki futbolcu ile uzun süreli sözleşme yapmaya sıcak bakmıyor.

Galatasaray’ın işi zor

Alman basınında yer alan haberlere göre, yıllık ücret beklentisi epeyce yüksek olan Raphael Guerreiro, maaş beklentisi konusunda Galatasaray’ın işini zorlaştırıyor. Portekizli futbolcu, Borussia Dortmund'tan yılda 3,5 milyon Euro kazanıyordu. Son sözleşmelerinden birini yapacağı için yüksek bir gelir beklentisine sahip olduğu öğrenilen Guerreiro, transferi için Galatasaray'ın Avrupa'daki rakipleriyle rekabet etmesinin zor olduğu belirtiliyor.

Alternatifler Merlın ve Angelıno

Raphael Guerreiro transferinden sonuç alınamaması durumunda Galatasaray’ın alternatif olarak beklettiği isimlerde belli oldu. Galatasaray, Raphael Guerreiro'da mutlu sona ulaşamaması durumunda Quentin Merlin için harekete geçecek.

Sarı-kırmızılılar, Ligue 1'de küme düşme potasında bulunan Nantes'ın durumunu yakından takip ediyor.

Yorumlar (0)