DSP’den Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyelik sürecine tepki!

Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği için başvuru sürecini başlatmasına tepki gösteren Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, “Ülkemizi tehdit eden terör örgütlerinin tasfiyesi sağlanmadan bu ülkelerin NATO’ya dâhil olması kabul edilemez” dedi. 

GÜNDEM 16.05.2022, 15:19 17.05.2022, 11:18
DSP’den Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyelik sürecine tepki!

Hem İsveç hem de Finlandiya’nın NATO’ya üyelik sürecini değerlendiren Aksakal, “İki ülkenin NATO’ya dâhil olma isteği, Rus tehdidi ile alakalıdır. Bu üyelik gerçekleşirse ortaya bu algı çıkar ve ülkemiz de bu üyeliklerin tamamlanmasına müsaade ederse, 80’li yıllarda darbeci Kenan Evren’in Yunanistan’ın NATO dönüşüne onay vermesi sonrası ortaya çıkan neticelerin tekrarını yaşamak durumunda kalırız” ifadelerini kullandı.  

Aksakal’dan ABD’ye sert eleştiri

“Amerika Birleşik Devletleri bu hususta sabıkalıdır” diyerek sözlerine devam eden Aksakal, “Bugün dünya genelinde terör odaklarını oluşturan ve bunlara kol kanat gerek bir numaralı devlet Amerika Birleşik Devletleri’dir. Özellikle FETÖ, PKK, DHKP-C ve PYD başta olmak üzere, bu tür terör oluşumlarını kendi sınırları içinde besleyen, onlara sahip çıkan Hollanda, Belçika, Almanya gibi ülkeleri de unutmamak gerekir. Kendi irademizle yeniden NATO’ya dâhil olmasına izin verdiğimiz Yunanistan dahi bu terör örgütlerinin hamisi konumundadır” şeklinde konuştu. 

“Bu durumu tarih asla affetmez”

Türkiye’nin iki ülkenin NATO üyeliğine karşı kararlı duruşunu devam ettirmesi gerektiğini vurgulayan Aksakal, “Ülkemiz bu konuda karar duruşunu göstermek zorundadır. Milli bütünlüğümüze kast eden, ülkemizi tehdit eden bu terör örgütlerinin tam anlamıyla tasfiyesi sağlanmadan bu ülkelerin NATO’ya dâhil olması kabul edilemez. Bu duruma onay vermek, darbeci Kenan Evren’in ihanetinden farksız olur. Bu durumu da tarih asla affetmez” dedi. 

“Öncelikle NATO’nun terör örgütlerine desteğini kesmesi gerekiyor”

İsveç ve Finlandiya’nın terör örgütlerine desteği kesmesi gerektiğini vurgulayan Aksakal, “Öncelikle NATO’nun terör örgütlerine desteğini kesmesi gerekiyor. FETÖ, PKK, DHKP-C ve PYD gibi örgütlerin üst düzey isimlerinin tamamı ülkemize ve Türk adaletine teslim edilmelidir. Eğer bu beklentiler gerçekleştirilirse, NATO’ya üyelik hususundaki talepler yeniden değerlendirilebilir. Aksi durumda, Türkiye’nin NATO bünyesinde yer almasının mantıklı bir sebebi de kalmayacaktır” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)