Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Salgından dolayı Ramazan ayını buruk karşılıyoruz

Ramazan ayına girmeye saatler kala bir mesaj yayınlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl Ramazan ayının buruk karşılandığını dile getirdi.

GÜNDEM 12.04.2021, 15:53 13.04.2021, 11:02
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Salgından dolayı Ramazan ayını buruk karşılıyoruz

İslam âleminin Ramazan ayına yeniden kavuşmanın sevincini yaşadığını ifade eden Ali Erbaş, bu ayın mağfiret, bolluk ve merhamet ayı olduğunu söyledi.

“Bizleri gündelik meşgaleden alıkoyacak”

Ramazan ayının insanları biraz olsun gündelik meşgalelerden alıkoyarak kendi ruh âlemine yönelttiğine vurgu yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ramazan ayının evlere bereket, gönüllere ferahlık ve huzur getirmesi temennisinde bulunarak şu duygularını paylaştı, “Ramazan ayının en önemli özelliği Kur’an-ı Kerim’in bu ayda inmeye başlamasıdır. Orucu, sahuru, teravihi, iftarı ile yaşamımıza sayısızca güzellikler sunan Ramazan ayı, yeryüzünde, kalplerimizde ve evlerimizde emsalsiz bir manevi atmosfer temin etmektedir. Bu ay içinde yerine getirilen fitre, zekât, ikram, sadaka ve infaklarla dostluk ve kardeşlik bağları daha fazla pekişmektedir. Ramazan ayı bizlere şükür, kanaat, sabır ve yaratana teslimiyet hususunda önemli irade eğitimi de sağlamaktadır.”

“Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır”

Koronavirüs salgını nedeniyle İslam âleminin bu yıl ki Ramazan ayını buruk ve mahzun bir şekilde karşılamak zorunda kaldığını kaydeden Erbaş, “Elbette bu durum bizi ümitsiz olmaya sevk etmeyecektir. Çünkü bizler her zorlukla beraber bir kolaylığın olduğuna inanıyoruz. Bize düşen görev içinde bulunduğumuz sıkıntıların bizim için bir imtihan vesilesi olduğu bilincinde olmaktır. Tüm tedbirlere uyarak bu mübarek ayın gerekliliklerini yerine getireceğiz. Allahın izni ve yardımı ile bu zorluklarında üstesinden geleceğiz. Umudumuzu asla yitirmemeliyiz. Ramazan ayının manevi iklimi ile tefekkür ederek kendimizle yüzleşmeliyiz. Bu ayı ibadet ve tezekkürle geçirmeliyiz. Ve böylece de Allah’ın merhametine sığınmalıyız” dedi.

“Çocuklarımıza orucu sevdirelim, oları İslam ahlakı ile yetiştirelim”

Ramazan ayı mesajında çocukları olan aileler içinde bazı tavsiye ve temenni dileklerinde bulunan Ali Erbaş, “Ramazan ayının güzelliklerini ailelerimizle evlerimizde birlikte yaşamaya gayret gösterelim. Namazlarımızı evlerimizde kılarken olduğunca cemaat oluşturarak eda edelim. Çocuklarımıza iftarın neşesini, sahurun bereketini ve teravih namazı ile mukabelenin huzurunu aşılayalım. Ramazan ayında evlerimizi birer mektebe çevirelim. Bu duygularla Ramazan ayının şifa getirmesini ve insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını dileyerek herkesin Ramazan ayını tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)