Kabe'de teravih böyle kılınacak!

Kabe'de ramazan boyunca teravih namazlarının cemaatsiz kılınması kararlaştırıldı. Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'deki teravih namazları sadece görevlilerin katılımıyla kısaltılarak 10 rekat şeklinde eda edilecek.

DÜNYA 22.04.2020, 14:07
Kabe'de teravih böyle kılınacak!

Suudi Arabistan, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle ramazan ayı boyunca Kabe'nin de içinde bulunduğu Mekke'deki Mescid-i Haram ile Medine'deki Mescid-i Nebevi'de teravih namazlarının cemaatsiz şekilde 10 rekat olarak kılınacağını ilan etti.

Harameyn İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi'deki teravih namazlarının sadece söz konusu kurumda görev yapan memurlar, dezenfekte çalışmalarını gerçekleştiren kişiler ve diğer görevlilerin katılımıyla kısaltılarak 10 rekat şeklinde eda edileceği bildirildi.

Diğer taraftan Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın İçişleri Bakanlığına dayandırdığı haberde, ramazan ayı boyunca, daha önce sokağa çıkma yasağı getirilen şehirler dahil Suudi Arabistan genelindeki tüm bölgelerde halkın 09.00 ile 17.00 saatleri arasında sokağa çıkışına izin verileceği duyuruldu.

17 Nisan'da açıklama yapan Suudi Arabistan Başmüftüsü Abdülaziz Al eş-Şeyh, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle teravih ve bayram namazının evlerde kılınacağını açıklamıştı.

Suudi Arabistan'da ayrıca Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri kapsamında camilerde cuma ve cemaatle namaz kılınması, itikafa girilmesi, iftar ve sahur verilmesi, su sebillerinin yanında kullanılmış bardak bırakılması ve hurma gibi yiyecek bulundurulması ve tüketilmesi yasaklanmıştı.

Yorumlar (0)