Bilim Kurulu toplanıyor: Ramazan'da tam kapanma masada...

Bilim Kurulu bugün Ramazan ayında uygulanacak olan önlemleri konuşmak üzere toplanıyor. Masada ise Ramazan'da tam kapanma var.

GÜNDEM 08.04.2021, 11:09 08.04.2021, 18:23
Bilim Kurulu toplanıyor: Ramazan'da tam kapanma masada...

Kovid-19’la mücadele kapsamında Bilim Kurulu, bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak.

Tam kapanma gelebilir

Türkiye’deki Kovid-19 vaka yoğunluğunun birçok ilde çok riskli duruma dönüşmesinin ardından yeni tedbir kararları alınması bekleniyor. Bugün bir toplantı yapacak olan Bilim Kurulu’nun toplantı gündeminde, Ramazan ayının tamamında tam kapanma olup olmayacağı konusunu netleştireceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan işaret etmişti

Ramazan ayında uygulanacak kısıtlamalara ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet olarak amaçlarının ülkeyi, Ramazanda dinlendirip bayram sonrasına hazırlamak olduğunu ifade etmiş ve şunları aktarmıştı:

" Ramazan boyunca kafe ve lokanta gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle yapabilecek. Pandemi tedbirinden etkilenen yiyecek içecek sektörü başta olmak üzere bu problemlere çözüm üretmeye çalışıyoruz. Hedefimiz, ülkemizi Ramazanda dinlendirip bayram sonrasındaki güzel günlere hazırlamak.”

Ramazan ayında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin konuya da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı. ERdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'nin pandemi tedbirlerini genişletmesi ya da pandemiyi tek başına bitirmesi önemli değil. Önemli olan ticari ve insani ilişkiler içinde bulunduğumuz bölgeler başta olmak üzere dünya genelindeki iyileşmenin gerisinde kalmamak ve mümkünse önünde gitmektir. Avrupa’nın tamamı bizden daha ağır tedbir kararları alıyor. Bu ülkelerin sağlık sistemleri şu an felç durumda. Eğer ramazan ayındaki önlemlerimizle vaka sayılarını önemli oranda düşürebilirsek, mayıs ayında başlayacağı belirtilen turizm sezonunu ve bundan kaynaklı hareketliliği yakalayabiliriz. Aksi durumda sadece turizmde bir sezonu kaçırmak değil, yurt dışına yapılacak aile ve iş ziyaretlerinde de önemli sıkıntılarla karşılaşacağız. Bir tek vatandaşımızın bu hastalık nedeniyle acı çekmesine ya da hayatını kaybetmesine razı olamayız. Ramazan ayında, manevi iklimde tutulacak oruçlar kılınacak namazlar ve ibadetleri ruhumuzu zenginleştirecek, Allah'ın izniyle salgını da kıracağız."

Yorumlar (0)