Dışişleri'nden ateşkes açıklaması: 'Aslolan ateşkes değil...'

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Gazze'de ateşkes ilan edilmesiyle ilgili "İsrail’in Filistinlilere karşı eylemleri neticesinde ateşkes sağlanmasından memnuniyet duyuyor ve bunun sürdürülebilir olmasını temenni ediyoruz" sözlerine yer verildi.

GÜNDEM 21.05.2021, 15:03 22.05.2021, 14:09
Dışişleri'nden ateşkes açıklaması: 'Aslolan ateşkes değil...'

Dışişleri Bakanlığı’ndan, Gazze'de ateşkes ilan edilmesine yönelik yazılı bir açıklama yaptı.

“Sürdürülebilir olmasını temenni ediyoruz”

Dışişleri’nden yapılan açıklamada, İsrail’in Filistin’e yönelik eylemlerinin sonucunda ateşkes sağlanmasından dolayı memnuniyet duyulduğu belirtilirken, bu ateşin sürdürülebilir olmasını temenni ettikleri dile getirildi. Önemli olanın ateşkes değil, iki ülke düzeyinde bir çözüm sağlanması olduğu belirtilirken, " BM Güvenlik Konseyi üyeleri başta olmak üzere, uluslararası toplumun bu işgal ve zulmün bütünüyle sona erdirilmesi için harekete geçmesini bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Gazze’deki işgale ilişkin de açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, "Gazze'de insani yardımların ulaştırılabilmesi için söz konusu bölgeye kesintisiz bir şekilde erişim sağlanması fazlasıyla önem taşımaktadır. Filistin’de yaşanan acının tekerrürünün engellenmesi için İsrail’in uyguladığı suçlardan dolayı uluslararası sahada hesap vermesinin, Gazze'ye karşı sergilediği insanlık dışı ablukayı kaldırmasının temin edilmesi lazımdır. Filistin konusuna adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüm bulunmasının bir tek yolu; İsrail işgalinin durdurulmasından geçmektedir. Türkiye Filistin halkının haklı davasında yanında yer almaya ve Filistin’e her alanda destek vermeye devam edecektir" açıklamalarına yer verildi.

Yorumlar (0)