Dikkatler YSK’da: Erdoğan’ın adaylığı karara bağlanacak

Yüksek Seçim Kurulu, iki gün içerisinde seçim ile ilgili önemli hususlarda karar alacak. Kurul tarafından görüşülecek en önemli kararlardan bir tanesi cumhurbaşkanı adaylarına itirazlar olacak.

GÜNDEM 30.03.2023, 10:01
Dikkatler YSK’da: Erdoğan’ın adaylığı karara bağlanacak

Seçim takvimiyle beraber çalışmalarını sürdüren Yüksek Seçim Kurulu, önemli kararları sonuca bağlayacak. Kurula şu zamana kadar yalnızca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı hususunda itirazda bulunuldu.

Üç parti itiraz etti

Erdoğan'ın adaylığına Memleket Partisi, DEVA Partisi ve İYİ Parti tarafından itiraz geldi. YSK'ya itiraz dilekçelerini sunan partiler, Erdoğan’ın adaylığının Anayasa'ya aykırı olduğunu ifade etti. Kurula sunulan dilekçeler içerisinde, “28 Mart 2023 günü Resmî Gazete’de paylaşılan geçici aday listesinde bulunan sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın söz konusu liste içerisinde çıkartılması” talebinde bulunuldu.

AK Parti’den itirazlara yanıt

İtirazda bulunan partilerin bu ifadelerine yanıt Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden detaylı bir paylaşım yapan Bekir Bozdağ şu ifadelerde bulundu: "14 Mayıs 2023 günü gerçekleştirilecek seçimde cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olarak çıkarılması Anayasal hakkıdır. Cumhurbaşkanımız adayı olmak üzere Erdoğan'ın önünde herhangi bir kanuni ya da Anayasal engeli bulunmamaktadır"

Karara bağlanacak

YSK, partiler tarafından gelen itirazlar hakkında bugün karar verecek, sonrasında ise kesin listeler Resmi Gazete'de yayımlanacak.

Kurulun seçim takvimine göre, yarın itibariyle cumhurbaşkanlığı seçim propaganda süreci başlayacak.

Yorumlar (0)