Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu toplandı

Toplantıda; Libya'daki son gelişmeler, Türkiye-ABD ilişkileri, Türkiye-AB ilişkileri ve Doğu Akdeniz konuları ele alındı.

GÜNDEM 10.02.2021, 19:20
Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu toplandı

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu, İbrahim Kalın'ın başkanlığında bugün toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantıda, gündeme dair değerlendirmelerle beraber, yeni dönemde Türkiye-ABD ilişkilerinin gündeminde yer alan hususlar hakkında politika seçenekleri konuşuldu.

Libya'daki son gelişmeler ele alındı

Libya'da 2021 yılı sonunda yapılması planlanan seçime kadar görev almak üzere belirlenen geçici yönetimden duyulan memnuniyetin de belirtildiği toplantıda, Libya'da istikrar ve kalıcı barışı sağlayacak siyasi çözüm sürecine ülkemizin muhtemel katkıları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Ülkemizin Doğu Akdeniz'de adil paylaşım ve barıştan yana olduğu dile getirilerek, hak ve çıkarlarını koruma noktasındaki kararlılığı tekrarlandı. Yunanistan ile Türkiye arasında sürmekte olan istikşafi görüşmelerin seyrinin de konuşulduğu toplantıda, ülkemizin yapıcı tavrının karşılık bulması gerektiği kaydedildi.

Avrupa Birliği ile ilişkiler ele alındı

Söz konusu toplantıda, Türkiye-AB ilişkilerinde stratejik öncelikler, çıkarlar ve ortak vizyon doğrultusunda iş birliğini yükseltecek somut adımlar atılmasının önemine vurgu yapıldı.

Öte yandan, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan tarafından, 'Türkiye'nin Ulusal Siber Güvenlik Faaliyetleri' başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, olası siber saldırılara karşı ülkemizin savunma kapasitesi ve söz konusu alanda gerçekleştirilen yenilikler kurul mensuplarıyla paylaşıldı.

Yorumlar (0)