Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dayanışma mesajı: 'Salgında İslam karşıtlığı arttı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgınla birlikte artan İslam düşmanlığı, kültürel ırkçılık ve yabancı karşıtlığı gibi akımlara karşı beraberliğin ve dayanışmanın güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

GÜNDEM 28.12.2021, 10:11 28.12.2021, 10:13
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dayanışma mesajı: 'Salgında İslam karşıtlığı arttı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her sene dünyanın dört bir tarafından binlerce Müslümanı bir araya getiren ve bu sene 20'incisi gerçekleştirilen MAS-ICNA Kongresi'ne görüntülü mesaj yolladı.

“Her zorluğun ardından rahatlık vardır”

Sıkıntılar, problemler ortaya çıksa da her seferinde sıkıntının ardından gelen bir rahatlığın bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu sözleri kullandı:

"Kur'an-ı Kerim’de Rabbimiz, her zorlukla birlikte bir kolaylığın olduğunu müjdeler. Manevi önderlerimizden biri olan Hazreti Mevlana, 'Karanlığın ardında nice güneşler, ümitsizliğin ardında nice ümitler var' sözleriyle, Rabbimizin bu konudaki müjdesini tefsir etmiştir. Gerek günlük gerek siyasi hayatımızda bizler, milletimiz, ülkemiz ve ümmet için ortaya koyduğumuz mücadelede söz konusu ilahi müjdeye tanıklık ettik."

Kovid-19 salgınının ardından rahatlık ve kolaylık olacağını belirten Erdoğan, "Umutsuzluğa kapılmadan, önlemlere sarılarak kararlılıkla mücadelemizi sürdürmemiz gerekiyor." açıklamasını yaptı.

“Irkçılığa karşı dayanışma içinde olmalıyız”

Salgın nedeniyle işini kaybedenlere yardım önerisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplumun refahı ve huzuru için sarf edilen çabayı da artırmanın önemli olduğuna vurgu yaptı ve şunları söyledi:

“Salgınla birlikte artan İslam düşmanlığı, kültürel ırkçılık ve yabancı karşıtlığı gibi tavırlara karşı dayanışmamızı güçlendirmeliyiz. Müslümanlar, aralarında bir ve beraber olarak dirliğe kavuşabilir. Cihanşumül kardeşliğimizin kültürel ve etnik farklılıklarımız nedeniyle zedelenmesine müsaade edemeyiz. Hangi kökene, mezhebe, meşrebe, kültüre, kavme, ten rengine mensup olursa olsun, bütün Müslümanlar kardeştir." 

İslam’da teröre, fitneye, kavmiyetçiliğe ve tefrikaya yer olmadığını belirten Erdoğan, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Varlığımıza ilişkin artan riskler karşısında kabuğuna çekilmek yerine kucaklayıcı ve kuşatıcı bir tavırla özgüven sahibi Müslümanlar olarak hak ettiğimiz yeri toplumda almaya gayret etmeliyiz. Bunları başardığımız zaman, bizlerin önünde Rabbimizin, sonuna kadar rahmet kapılarını açacağına inancım tam."

Yorumlar (0)