Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan'a gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın davetine icabet ederek Macaristan Devleti'nin Kuruluş Günü kutlamaları ve Macaristan'ın ev sahipliğini üstlendiği Dünya Atletizm Şampiyonası etkinliklerinin bir kısmına katılmak üzere Budapeşte'ye gitti.

GÜNDEM 20.08.2023, 14:41 21.08.2023, 09:25
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan'a gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TUR" uçağı ile bugün saat 13.50'de, Atatürk Havalimanı'ndan Budapeşte'ye hareket etti.

Apronda askeri tören kıtasına selam veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve İstanbul Valisi Davut Gül ile diğer yetkililer uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ile bazı yetkililer de eşlik etti.

Ziyaret kapsamında Macar tarafı ile gerçekleştirilecek olan görüşmelerde, ikili ilişkilerin bütün boyutlarıyla ele alınması, küresel ve bölgesel gelişmeler hakkında görüş teatisinde bulunulması tahmin ediliyor.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etkinliklerle ve kutlamalara katılacak diğer mevkidaşları ile de ikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)