CHP'li Başarır'dan Erdoğan’a Tamer Karadağlı tepkisi: Birden döndü, sarayı çok seviyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre oyuncu Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atandı. Söz konusu karara CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında tepki gösterdi. Başarır, "Devlet Tiyatroları, kimseye bağımlı bir kuruluş değildir. Yasaya göre, bir anlamda da yarı özerk olan bir kuruluştur. 50 yıldır düzenleme bekleyen bir kuruluştan söz ediyoruz. Bu yasayı getirmektense tutup Tamer Karadağlı'yı getiriyoruz. Neden? Çünkü birden döndü ve sarayı çok seviyor" şeklinde konuştu.

GÜNDEM 11.08.2023, 16:57 11.08.2023, 17:15
CHP'li Başarır'dan Erdoğan’a Tamer Karadağlı tepkisi: Birden döndü, sarayı çok seviyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayımlanan yeni atama kararına göre ünlü oyuncu Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevine getirildi. TBMM'de düzenlediği basın toplantısında söz konusu karara tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Devlet Tiyatroları, kimseye bağımlı bir kuruluş değildir. Yasaya göre, bir anlamda da yarı özerk olan bir kuruluştur. 50 yıldır düzenleme bekleyen bir kuruluştan söz ediyoruz. Bu yasayı getirmektense tutup Tamer Karadağlı'yı getiriyoruz. Neden? Çünkü birden döndü ve sarayı çok seviyor" şeklinde konuştu.

"Ülkemiz kültürel erozyona uğruyor"

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Tamer Karadağlı'nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevine getirilmesine tepki gösteren CHP'li Başarır, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Ne yazık ki ülkemiz kültürel erozyona uğratılıyor. Resmi Gazete'de dün yayımlanan bir atamayı gördük. Oyuncu Tamer Karadağlı'nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atandığını gördük. Ülkemize, Anadolu’ya sanatı ve tiyatroyu taşıyan, sevdiren bir kurumdan söz ediyoruz. Bu kurumun yaklaşık 3 bin personeli var. Çok değerli sanatçılar ve kuruma bağlı yöneticiler bulunuyor.

"Peki, neden Tamer Karadağlı?"

Tamer Karadağlı'nın bu kurum ile hiçbir ilgisi bulunmuyor. Sanatçı, tiyatrocu, başarısını bir kenara bırakabiliriz fakat Karadağlı bu kurumun içerisinden biri değil. İki; Türkiye'nin en önemli film festivallerinden olan Antalya Film Festivali'nde sanatçı arkadaşının ödül aldığı sırada konuşmasını kesip mikrofonu alacak kadar saygısız bir kişi kendisi. Peki, neden Tamer Karadağlı? Niçin Tamer Karadağlı? Vali kararnamesinde, yargıda, kaymakamlarda, bankalarda bunu yapıyorsunuz. Fakat tiyatroda bunu yapıyorsunuz. O kurumun çatısı altında çok değerli sanatçılar bulunuyor. Kurumu tanıyan sanatçılar var.

"Karadağlı, sarayı çok seviyor"

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü, tiyatroyu bilecek. Bu kurumda yılda 150 farklı oyun sergileniyor. Fakat personelin haklarını bilecek. Devlet Tiyatroları, kimseye bağımlı bir kuruluş değildir. Yasaya göre, bir anlamda da yarı özerk olan bir kuruluştur. 50 yıldır düzenleme bekleyen bir kuruluştan söz ediyoruz. Bu yasayı getirmektense tutup Tamer Karadağlı'yı getiriyoruz. Neden? Çünkü birden döndü ve sarayı çok seviyor"

"Karadağlı düne kadar Gezi’ciydi, şimdi Gezi karşıtı"

Tamer Karadağlı, düne kadar Gezi eylemlerindeydi. Bugün ise Gezi karşıtı oldu. Düne kadar muhalifti fakat bugün sarayın yanında oldu. Olmaz. Bari tiyatroda, sanatta bunu yapmayın. Bir düşünün 1949 yılında kim var? Muhsin Ertuğrul vardı. Oradan Tamer Karadağlı'ya geldik. Bu kurumlara, sanata ve sanatçıya dokunmayın."

Yorumlar (0)