Camideki skandal görüntülerin ardından ilk gözaltı

Ankara Kocatepe Camii’nde çektikleri ve sosyal medyada yayınladıkları fotoğraflarla tepkileri üzerine çeken Ezgi C. ve Bilal K. gözaltına alındı.

GÜNDEM 15.08.2023, 11:43 Şeyda Gül
Camideki skandal görüntülerin ardından ilk gözaltı

Ankara'nın en büyük ve köklü camilerinden biri olarak bilinen Kocatepe Camii’nde çekilen görüntüler, kısa sürede sosyal medyanın ve kamuoyunun tepkilerine neden oldu. Konuya ilişkin Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, fotoğraflar “Cami mehabetini rencide eden görüntüler” olarak yorumlandı. Valilikten yapılan açıklamada, “İlimiz Kocatepe Camii’nde çekildiği anlaşılan ve sosyal medyada paylaşılan ve cami mehabetini rencide eden görüntüler ve sorumluları hakkında valiliğimizce adli ve idari inceleme ve soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Dini değerleri alenen aşağılama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, camide çekilen fotoğraflara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 216/3. maddesindeki "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Kadının kimliği belirlendi

Başsavcılıktan yapılan açıklamada ise ifade edilen olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Kocatepe Camisi'nde uygunsuz kıyafetlerle çekim yapan ve bunu sosyal medyadan paylaşanlar hakkında soruşturma başlatan başsavcılık, fotoğrafları çekilen kadının kimliğinin belirlendiğini bildirdi. Akabinde harekete geçen emniyet güçleri Ezgi C. ve yönetmen Bilal Gabra Kısa’yı gözaltına aldı.

Özür diledi

Gelen tepkilerin ardından ise çekimin yönetmeni Bilal Gabra Kısa sosyal medya hesabından özür diledi. Kocatepe camiinde yapmış olduğu çalışmanın amacından çok fazla saptığı ve yanlış yerlere çekildiğini üzülerek izlemekte olduğunu belirten Kısa, niyetinin camiye küsmüş belli bir kesimin önyargısını kırıp huzuru bulacakları yerin cami olduğunu göstermek olduğunu savundu. Şu an vatan hainliğine kadar ilerleyen yakıştırmalar görmenin kendisini ve ailesini endişelendirdiğini belirten Kısa, “Keşke böyle olmasaydı. Kırdığım, yanlış anlaşıldığım herkesten ayrı ayrı özür dilerim. Saygılarımla” dedi.

Zıtların büyüsü başlığıyla paylaşılmışt

Ankara'da Kocatepe Camii'nde çekilen görüntüler, infiale neden oldu. Kısa bir tişört ile eteğini yukarıya çeken model, başörtüsü, takke ve tespihi de boynuna aksesuar olarak kullanıp, namaz hareketleriyle poz verdi. Çekilen görüntüler de "Zıtlıkların büyüsü" başlığıyla paylaşıldı.

Yorumlar (0)