Baskı, şantaj, yağma: 43 gözaltı

Başkent Ankara merkezli 5 ildeki "baskı, şantaj ve yağma" yapan organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 43 zanlı gözaltına alındı, 14'ü tutuklandı.

GÜNDEM 07.12.2019, 10:07 07.12.2019, 11:45

Başkent Ankara merkezli 5 ildeki organize suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan ve aralarında örgüt elebaşının da bulunduğu 43 zanlıdan 14'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, 29 Kasım'da düzenlenen operasyonda 3 zanlının daha gözaltına alındığı bildirildi. Böylece gözaltı sayısı 43'e yükselmiş oldu.

Ankara Emniyet Müdürlüğündeki sorgu ve diğer işlemleri tamamlanan zanlılardan 23'ü adliyeye sevk edildi.

Aralarında örgüt elebaşı olduğu öne sürürülen Levent Ç'nin de bulunduğu şüphelilerden 14'ü nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı, 9'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Baskı, şantaj ve yağma yapıyorlardı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, 29 Kasım'da Ankara genelinde baskı, şantaj ve yağma gibi suçları işledikleri, esnaf ve iş yeri sahiplerini haraca bağlayarak haksız ekonomik çıkar sağladıkları iddia edilen zanlılara yönelik teknik ve fiziki takibin ardından başkent Ankara merkezli 5 ilde tespit edilen 70 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi ve 40 zanlı gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 15 ruhsatsız silah ve bin mermi, çek ve senetler ele geçirildi.

Yorumlar (0)