Bakan Yerlikaya tüm detayları paylaştı: 'Bulutlar Çetesi' olarak bilinen suç örgütü çökertildi

Tekirdağ merkezli 8 ilde eş zamanlı düzenlenen Kafes Operasyonlarına ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlar kapsamında “Bulutlar Çetesi” olarak bilinen suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

GÜNDEM 13.10.2023, 10:12 Şeyda Gül
Bakan Yerlikaya tüm detayları paylaştı: 'Bulutlar Çetesi' olarak bilinen suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda organize suçlarla mücadele kapsamında 8 ilde çalışma yapıldığının bilgisini verdi. Bakan Yerlikaya, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından kamuoyunda 'Bulutlar' olarak bilinen, liderliğini Özgür Bulut'un yaptığı organize suç örgütü üyelerine yönelik 'Kafes' kod adlı operasyon düzenlendiğini açıkladı. İstanbul, Antalya, Tekirdağ, Kırklareli, Hatay, Çanakkale, Samsun ve Kars'ta eş zamanlı operasyon düzenlendiğini kaydeden Bakan Yerlikaya, baskınlarda 25 şüphelinin yakalandığını ve yapılan aramalarda 9 ruhsatsız tabancanın ele geçirildiğinin bilgisini verdi.

Örgütün kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturdukları tespit edildi

Şüphelilerin, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgütün faaliyetleri kapsamında kasten yaralama', 'nitelikli yağma', 'şantaj' ve 'rüşvet' suçlarını işlediklerinin belirlendiği kaydedildi. Şüphelilerin, eğlence mekanlarından sözde koruma ve güvenlik sağlama adı altında haksız kazanç sağladığı ortaya çıkarken örgüt üyelerinin eğlence mekanları kapılarında ve il genelinde birçok silahla yaralama eylemi gerçekleştirdiği aktarıldı. Ayrıca alacak verecek konularında sözde arabuluculuk yapmak suretiyle suç örgütüne maddi menfaat sağladıkları belirlenirken kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturdukları tespit edildi.

Organize suç örgütlerine, çetelere nefes aldırmayacağız

“Aziz milletimizin bilmesini isterim ki hangi büyüklükte olursa olsun halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine, çetelere nefes aldırmayacağız” ifadelerini kullanan Bakan Yerlikaya, operasyonları düzenleyen kahramanları tebrik etti. “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Aziz Milletimizin duaları sizlerle” diyen Bakan Yerlikaya, hiç kimsenin yüce Türk adaletinden kaçamayacağını ve Şafak sökerken de gün batarken de her an enselerinde olduklarını vurguladı.

Yorumlar (0)