Bakan Varank yeni yıla kuryelerle girdi: Kaskını takıp dağıtıma çıktı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, yeni seneye Ankara'da zorlu şartlarda görev yapan motosikletli kuryelerle girdi, kurye kıyafetini takıp dağıtıma çıktı.

GÜNDEM 01.01.2023, 12:12
Bakan Varank yeni yıla kuryelerle girdi: Kaskını takıp dağıtıma çıktı

Bakanlık tarafından yapılmış olan paylaşıma göre Varank, yurt dışından almış olduğu yatırımla beraber ülkemizin ilk Turcorn'ları arasında yer alan Getir'in kuryesi oldu.

Yeni seneye çalışarak giren motokuryelerin bir arada bulunduğu dağıtım merkezine ziyarette bulunan Varank, çalışmalara dair bilgi aldı. Çevrim içi sipariş uygulamasına kayıt yaptıran Mustafa Varank'ın ismi uygulamada kurye olarak çıktı. Verilen ilk sipariş ise bir öğrenci yurdundandı.

Varank'a ilk sipariş öğrenci yurdundan geldi

Mustafa Varank, siparişi veren öğrenciye TOGG'un, seri üretim bandından indirilmesinin hatırasına bir tablo ile TÜBİTAK'ın kültürel ve bilimsel yayınlarının bulunduğu kitap ve dergilerden oluşan paketleri de hediye etti.

Ardından Getir Etlik dağıtım merkezine gelen Varank'a, Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek ve diğer yetkililer eşlik etti.

"Kurye arkadaşlarımızın neler yaşadığının farkındalığı için yılbaşını onlarla geçirmek istedik"

Varank burada yapmış olduğu paylaşımda şunları söyledi:

"Kolay bir iş değil bu. Öncelikle hava soğuk. Arkadaşlarımızın nasıl bir emek verdiğini gördük. Müşteriyi de memnun ettik. Çünkü ürünleri bedavaya verdik. Patronla anlaşarak... Üzerine hediye de götürdük. Yaptığımız ilk teslimatta 5 yıldız verirler diye düşünüyorum. Kurye arkadaşlarımızın neler yaşadığına ilişkin biraz farkındalık olması için yılbaşını onlarla geçirmek istedik. Bizler için de değişik bir tecrübe oldu."

"Enflasyonun etkilerini kırmak için 2023 yılında da elimizden geleni yapacağız"

Varank, 2022 senesinin zor bir sene olduğunu söyleyerek, "Pandemiden kurtulduğumuzu söylediğimiz anda Rusya-Ukrayna Savaşı ile başlayan dünyada bir enerji krizi etkisini gösterdi. Bunun ekonomik etkileri bütün dünyayı sarsıyor. Bu alanda bizler gerek sabit gelirli vatandaşlarımızın asgari ücrete dair atılması gereken adımlarla veyahut enflasyonla mücadele için ne geliyorsa elimizden yapmaya çabaladık. İnşallah 2023 yılında da bunu sürdüreceğiz." dedi.

Varank yeni senenin huzur ve mutluluk getirmesini de temenni ederek, "Görevi başında olan tüm arkadaşlarımıza güzel bir yıl diliyorum. Onlar geceleri çalıştığından, gündüzleri hava koşulları ne olursa olsun çalıştıklarından vatandaşlarımız da huzur ve güven ortamında yaşayabiliyorlar. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.

Varank, kuryelere baklava ikramında bulunarak çeşitli hediyeler verdi.

Yorumlar (0)