Bakan Kurum, Atatürk Havalimanı müjdesini verdi: “Açık kalacak”

Bakan Kurum, pazar günü Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek olan fidan dikimi töreni öncesinde arazide incelemelerde bulundu. Kurum, havalimanındaki doğu-batı pistlerinin açık kalacağını açıkladı.

GÜNDEM 27.05.2022, 14:28
Bakan Kurum, Atatürk Havalimanı müjdesini verdi: “Açık kalacak”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, pazar günü Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek fidan dikim töreni öncesinde alanda incelemelerde bulundu. Vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilecek olan tören öncesinde Kurum, havalimanının merak edilen durumu hakkında açıklamalar yaparak doğu-batı pistlerinin acil durumlar için açık kalacağını dile getirdi.



İstanbul’un akciğeri, Atatürk Havalimanı olacak

İstanbul’un fethinin 569’uncu yıl dönümü olan 29 Mayıs Pazar günü yapılacak fidan dikimi törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli’nin de katılacağını ve fethi temsilen 145 bin 300 fidan dikileceğini kaydeden Kurum, 8,5 milyon metrekarelik alanın 5 milyon metrekarelik kısmına Millet Bahçesi yapılacağını ifade etti. Öte yandan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin 2023’ün ilk yarısında hizmete açılması bekleniyor.

Yorumlar (0)