Erdoğan: İstanbul’un fethi, Atatürk Havalimanı’nda kutlanacak

Muhalefetin Atatürk Havalimanı üzerinden iktidara yönelik eleştirilerine cevap veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sizin derdiniz Atatürk’ün adına sahip çıkmak falan değil. Atatürk’ü kalkan yaparak kendi kirli hedeflerini gündeme taşımak istiyorlar” dedi. Erdoğan, 29 Mayıs İstanbul’un fethi kutlamalarının Atatürk Havalimanı’nda yapılacağını da açıkladı.

GÜNDEM 18.05.2022, 14:06
Erdoğan: İstanbul’un fethi, Atatürk Havalimanı’nda kutlanacak

AK Parti’nin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarına 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak başladı. 19 Mayıs 1919 tarihinin önemine dikkat çeken Erdoğan,  “Samsun’dan Ankara’ya uzanan bu yolculuk, İzmir’de asıl hedefine ulaşmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin doğmasıyla taçlanan bu mücadelenin gururu da şerefi de milletimize aittir” dedi. 

“Bay Kemal, sen mağarada hayatını sürdürenlerle siyasi ortaklık içerisindesin”

Muhalefetin Atatürk Havalimanı üzerinden iktidara yönelik sert söylemlerine yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizin derdiniz Atatürk’ün adına sahip çıkmak değil. Atatürk’ü kalkan yaparak kendi kirli hedeflerini gündeme taşımak istiyorlar. Eğer bunlarda herhangi bir Atatürk hassasiyeti bulunsaydı, zaten havaalanı tabelasından önce bizzat kendilerine ‘Mustafa Kemal’in itleri’ diye hitap edenlerle hesaplaşırlardı. Bay Kemal, sen mağarada hayatını sürdürenlerle siyasi ortaklık içerisindesin. Sen onlarla kendi yolunda yürümeye devam et” dedi. Erdoğan, 29 Mayıs İstanbul’un fethi kutlamalarının Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirileceğini de açıkladı. 

Kılıçdaroğlu’nun SADAT ziyaretine eleştiri

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun SADAT ziyaretine ayrı bir parantez açan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu girişimi çok iyi değerlendirmek gerekir. Bu girişim, ülkemizin bölgesel arabulucu pozisyonuna ve sınır ötesinde yürüttüğü operasyonlara bir cevaptır. Bunu çok iyi biliyoruz. Benim SADAT’ın yetkilileri ile hiçbir bağlantım bulunmamaktadır. Kılıçdaroğlu, SADAT’ın darbeci bir oluşum olduğunu ima edecek düzeyde terbiyesizleşiyor. Bu söylemlerin neyi amaçladığını, nereden çıktığını gayet iyi biliyoruz. Siz bir kez daha başarısız olacaksınız” ifadelerini kullandı. 

“Ülkemize tarihi hizmetler sunmaya ve eser siyaseti üretmeye devam edeceğiz”

Binlerce yıllık Türk tarihinin pek çok güçlü devlet çıkardığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk milletinin güçlü iradesiyle kurduğu son devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, 100. yaşında hak ettiği konuma eriştirebilmek üzere kendimizi bu yola adamış vaziyetteyiz. Tarihimiz ve hayallerimiz büyük olunca, bunu yöneten siyasi iradenin de büyük olması gerekiyor. Türkiye, iddialı bir vizyonla, kapsamlı bir programla ve büyük hedeflerle yürüyüşüne devam ediyor. Bu vizyona sahip tek parti AK Parti’dir, tek siyasi ortaklık da Cumhur İttifakı’dır. İnşallah ilerleyen süreçlerde de AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak ülkemize tarihi hizmetler sunmaya ve eser siyaseti üretmeye devam edeceğiz. Ülkemizi belirlediğimiz büyük hedeflere kavuşturacağız” şeklinde konuştu. 

“Hem 1915 Çanakkale Köprüsü hem Rize-Artvin Havalimanı çok büyük projeler”

Kısa süre önce açılışı gerçekleştirilen Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili de görüşlerini paylaşan Erdoğan, “Hem 1915 Çanakkale Köprüsü hem Rize-Artvin Havalimanı çok büyük projeler. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev, MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Sayın Destici de açılış programında bizlerle birlikteydi. Onlara da teşekkürlerimi sunuyorum. Gurur duyacağımız bir eseri daha kazandırdık” dedi. AK Parti milletvekilleri, “Siz havalimanını nasıl buldunuz?” diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan’a alkışlarla yanıt verdi. 

İsveç ve Finlandiya’ya NATO mesajı

İsveç ve Finlandiya’nın NATO hamlesine ilişkin de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsveç’ten bildiğiniz gibi teröristlerin iadesini talep ettik. Bize vermiyorlar. Siz ülkemize kastetmiş teröristleri iade etmeyeceksiniz ama bizden NATO üyeliği konusunda yardım bekleyeceksiniz. Böyle bir şey olur mu? Türkiye’nin bu konuda belli talepleri ve endişeleri bulunmaktadır. Bunlar mutlaka giderilmelidir. NATO’nun genişlemesi, bizim hassas noktalarımıza ne kadar saygı gösteriliyorsa o oranda anlamlıdır. NATO faaliyetlerine en çok destek veren ülkelerin başında biz varız. Ama biz önümüze sunulan her şeye de sorgusuz, sualsiz ‘tamam’ diyecek durumda değiliz” dedi. 

Yorumlar (0)