Bakan Kurum'dan Atatürk Havalimanı tartışmalarına yanıt: "İftira atıyorlar"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Atatürk Havalimanı'nın yıkımına başlanmasına ilişkin eleştirilere cevap verdi. İddia sahiplerinin doğa ve çevre kaygısı gütmediklerini ve 'iftira attıklarını' belirten Bakan Kurum, “AK Parti'nin projesi olunca eleştirilere uğruyor” şeklinde konuştu.

GÜNDEM 17.05.2022, 12:09 18.05.2022, 09:26
Bakan Kurum'dan Atatürk Havalimanı tartışmalarına yanıt: "İftira atıyorlar"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı'nın yıkımına başlanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

“Koro halinde aynı şeyi söylüyorlar”

Bakan Kurum'un açıklamalarından ön plana çıkanlar şu şekilde:

''Koro halinde aynı şarkıyı söylüyorlar. Onlara rağmen biz, söylemlerine ve tehditlerine rağmen, milletimizin istekleri ve talepleri çerçevesinde işimizi yapmaya devam edeceğiz.

Atatürk'ün emanet ettiği tüm eserler burada korunmaktadır. Dünyadaki örneklerine baktığımız zaman gelişmiş bütün ülkelerde kentin içinde kalmış havalimanları yok. Gelişmiş devletlere baktığınız zaman şehrin içinde havalimanı bulunmuyor. Atatürk Havalimanı'nın 2018’de İstanbul Havalimanı'na taşınmasıyla buradaki trafik yoğunluğunun azaldığını söyleyebiliriz. Mesele doğa veya çevre meselesi değil. İftira atıyorlar. Mesele AK Parti'nin projesi olunca eleştirilere uğruyoruz. İstanbul bir deprem merkezi ve muhtemel bir afet olayında toplanma merkezi durumuna gelecek. Millete vermiş oldukları sözleri tutmadıkları için onlar söz konusu bu projeleri anlayamazlar. Milletimiz daima eser bekler, proje bekler ve iş bekler. Biz üretimimizle beraber bu işleri yapmaya çaba harcıyoruz.”

“Kararlılıkla devam…”

Bakan Kurum, sözlerini şöyle tamamladı:

“Atatürk Havalimanı’ndaki millet bahçemize 132 bin ağacımızı dikeceğiz. İstanbul’un akciğeri olarak nitelediğimiz projeyi gerçekleştireceğiz. Biz bu anlamda, hem çevre hem de doğa koruma bakımından azim ve kararlılıkla projemizi yapmaya devam edeceğiz."

Yorumlar (0)