Bakan açıkladı: Başvuru sayısı 100 bine ulaştı

Mehmet Özhaseki, "Deprem bölgesindeki kentlerimizi tekrar ayağa kaldıracak olan 'Yerinde Dönüşüm Projesi'ne sekizinci günde müracaat sayısı 100 bini buldu." dedi.

GÜNDEM 25.07.2023, 18:13
Bakan açıkladı: Başvuru sayısı 100 bine ulaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden 'Yerinde Dönüşüm Projesi'nin güncel sayılarına ilişkin paylaşım yaptı. 

Bakana Özhaseki, açıklamasında şu ifadeleri paylaştı:

"Deprem bölgesindeki kentlerimizi tekrar ayağa kaldıracak olan 'Yerinde Dönüşüm Projesi'ne sekizinci günde müracaat sayısı 100 bine ulaştı. Bu başvuruların 13 bin 167'si iş yeri ve 86 bin 833’ü konut şeklinde gerçekleşti. Her zaman yanımızda olup bizlere güvenini gösteren bütün yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz beraber ve biriz. Kentlerimizi güvenli bir biçimde inşa ederek eski canlılığına hep beraber kavuşturacağız."

Beş günde 80 bine ulaşmıştı

Yurttaşlarla el ele vererek 11 kentte yaşamı canlandırarak hızlı ve güvenli inşa sürecini gerçekleştireceklerinin altını çizen Mehmet Özhaseki, şunları kaydetmişti:

"'Yerinde Dönüşüm Projesi'sinin beşinci gününde müracaat sayısı 80 bine ulaştı. Beş gün içinde böylesi bir müracaat sayısına ulaşması projemizin yurttaşlarımız tarafından çok büyük bir teveccüh gördüğünün, ne denli doğru bir adım attığımızın ve ne denli doğru bir proje olduğunun en somut göstergesidir. Allah'ın izniyle 'Yerinde Dönüşüm Projesi' ile dört kırmızı çizgimizden hiç taviz vermeden, her bir aşamasını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının denetleyeceği bir süreç yürüterek kentlerimizi ihya edeceğiz."

Yorumlar (0)