AYM'den HDP'ye ek süre: Sözlü savunmaya erteleme

Anayasa Mahkemesi, HDP kapatma davasına ilişkin yeni bir karar verdi. HDP'ye ek süre tanıyan AYM, parti yetkililerinin sözlü savunma tarihini 11 Nisan'a erteledi.

GÜNDEM 09.03.2023, 12:29 Hakan Öksüz
AYM'den HDP'ye ek süre: Sözlü savunmaya erteleme

Halkların Demokratik Partisinin (HDP) kapatılmasını talep eden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesinde dava açmıştı. HDP'li yetkililerin 14 Mart'ta sözlü savunma yapacak, daha sonra da raportör, davaya ilişkin belgeleri toplayarak hazırladığı raporu Yüksek Mahkeme üyelerine dağıtacaktı.

HDP'nin sözlü savunması 11 Nisan'a ertelendi

HDP'nin, "sözlü savunma ertelensin" talebi, Anayasa Mahkemesi tarafından değerlendirildi. Sözlü savunmayı hazırlaması için HDP'ye ek süre tanındı. HDP'li yetkililerin 14 Mart'ta değil, 11 Nisan'da Yüksek Mahkeme üyelerine sözlü savunma vereceği kaydedildi.

Yargılama süreci Haziran 2021'de başladı

HDP kapatma davasında yargılama süreci, iddianamenin kabulüyle birlikte 21 Haziran 2021'de başladı. Ceza davası prosedürünün izlendiği davada HDP'li yetkililerin 11 Nisan'da vereceği sözlü savunma sonrası raportör, çalışmaya başlayacak ve esasa ilişkin raporunu hazırlayacak. Raporu inceleyecek olan Yüksek Mahkeme üyeleri, kararlaştırılan bir tarihte HDP'nin kapatılması talebini esastan görüşecek.

Yorumlar (0)